Eurosport

Sărituri cu schiurile: Germania a acaparat întreaga atenție la Innsbruck

Sărituri cu schiurile: Germania a acaparat întreaga atenție la Innsbruck
De Eurosport

25/02/2019 la 12:32Actualizare 25/02/2019 la 12:34

Primul weekend al Campionatului Mondial de schi nordic s-a încheiat cu Germania triumfătoare în probele de sărituri cu schiurile.

Primele concursuri de pe trambulina mare au avut loc la Innsbruck, iar germanii au avut câștig de cauză atât în concursul individual, cât și în cel pe echipe. Sâmbătă, la individual, Markus Eisenbichler, un sportiv care nu a câștigat nicio etapă în Cupa Mondială, a reușit marea performanță de a obține medalia de aur la final.

Eisenbichler s-a aflat pe poziția a doua după prima manșă, dar a avut o evoluție entuziasmantă în a doua manșă, sărind nu mai puțin de 135,5 metri. Cu un total de 279,4 puncte, Eisenbicher a terminat pe prima poziție, argintul fiind obținut de compatriotul său, Karl Geiger (267,3 puncte), iar bronzul a mers la elvețianul Killian Peier (266,1 puncte).

„Este incredibil. Nu credeam că voi reuși un asemenea rezultat. Sunt mai mult decât fericit să fiu pe podium alături de prietenul meu, Karl. A fost cu siguranță cea mai frumoasă zi din cariera mea.”, a spus Eisenbichler la finalul competiției.

Duminică s-a desfășurat concursul pe echipe, la final aducând Germania din nou pe prima treaptă a podiumului. În componența Karl Geiger, Richard Freitag, Stephan Leyhe și Markus Eisenbichler, Germania a devenit noua campioană mondială, obținând la final un punctaj de 987,5 puncte. Argintul i-a revenit Austriei (Philipp Aschenwald, Michael Hayboeck, Daniel Huber, Stefan Kraft), iar bronzul a fost obținut de Japonia (Yukyia Sato, Daiki Ito, Junshiro Kobayashi și Ryoyu Kobayashi).

În clasamentul pe medalii de la Mondial însă, Germania se află pe a doua poziție, cu patru medalii de aur și una de argint, prima poziție fiind ocupată de Norvegia cu 11 medalii (5 de aur, 3 de argint și 3 bronz).