Sărituri cu Schiurile

Sărituri cu schiurile: Willingen, ultima oprire înainte de Campionatul Mondial

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Kamil Stoch

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
15/02/2019 la 08:58

Icarii moderni revin în acest weekend în acțiune, stațiunea Willingen găzduind ultima etapă înainte de startul Campionatului Mondial de schi nordic.

Cu doar câteva zile înainte de cea mai importantă competiție a acestui sezon, polonezul Kamil Stoch, deținătorul marelui glob de cristal, a bifat la Lahti al doilea succes stagional, fiind în formă înainte de cele două concursuri individuale de la Seefeld (gazda CM). În proba pe echipe, Austria a câștigat primul concurs din sezon, urmată de Germania și Japonia.

Urmează acum a doua ediție a „Willingen Five”, prima fiind adjudecată de Stoch, care a fost constat în calificări și cele două concursuri individuale. Regula s-a păstrat și pentru 2019, vineri fiind o sesiune de calificări și un concurs pe echipe, iar sâmbătă și duminică probele individuale.

Sărituri cu Schiurile

Un campion al săriturilor cu schiurile, pozitiv cu COVID-19: "Cazul meu, un avertisment!"

23/06/2020 LA 10:35

Pe trambulina Muhlenkopfschanze, situată în inima Pădurii Negre și având punctul K la 130 de metri, Stoch a obținut nu mai puțin de trei victorii, în timp ce Jurij Tepes (2014) și Janne Ahonen (2005) împart recordul pentru cea mai lungă săritură, 152 de metri.

La echipe, Norvegia a terminat pe primul loc anul trecut, dar în actuala stagiune nordicii nu au obținut niciun podium în precedentele trei runde. Austria, Polonia și Germania pornesc ca principale favorite la podium, dar surprizele pot apărea oricând.

În ceea ce privește competițiile individuale, bătălia pentru victorii se va da între principalii doi favoriți, Ryoyu Kobayashi și Stoch. De urmărit sunt și evoluțiile germanilor Stephan Leyhe, Markus Eisenbichler sau Andreas Wellinger, austriacului Stefan Kraft, norvegienilor Robert Johansson și Johann Andre Forfang sau compatrioților lui Stoch, Piotr Zyla și Dawid Kubacki.

Program transmisiuni TV:

Vineri, 15 februarie, Ora 16:35 – Concurs pe echipe – Eurosport 1 & 1HD

Sâmbătă, 16 februarie, Ora 16:45 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1HD

Duminică, 17 februarie, Ora 16:45 – Concurs individual – Eurosport 1 & 1HD

Sărituri cu Schiurile

VIDEO. Peter Prevc a câștigat etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 20:04
Lillehammer

Prevc este învingător în etapa de Cupă Mondială de la Lillehammer

09/03/2020 LA 18:15
Subiecte asemănătoare
Sărituri cu Schiurile
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol