Patru etape au trecut din noul sezon al Cupei Mondiale la Sărituri cu Schiurile, iar următoarea este programată în acest weekend, la Titisee-Neustadt - prima locație germană în noul sezon.
Primele două etape au avut câștigatori surpriză – Junshiro Kobayashi și Jernej Damjan au evoluat neașteptat de bine la Wisla și Ruka, pentru ca apoi Richard Freitag și Andreas Wellinger să impresioneze în Rusia. De altfel, Freitag este și liderul la la zi în clasamentul mondial, cu 270 de puncte, urmat de Wellinger – ambii proaspeți câștigători la Nizhny Tagil.
Anul trecut, Johan Andre Forfang sărea 144 de metri la Titisee-Neustadt, înregistrând și prima sa victorie din carieră. Norvegienii nu stau rău la capitolul formă sportivă nici în acest sfârșit de an, Daniel-Andre Tande ocupând locul al 5-lea în clasamentul mondial.
Beijing 2022
Beijing 2022 | România a calificat doi săritori la Jocurile Olimpice până acum
14/01/2022 LA 13:13
Austria încă așteaptă o primă victorie de etapă din partea principalului favorit, Stefan Kraft, cea mai bună clasare a acestuia fiind locul al treilea, obținut în etapa de deschidere de la Wisla și în ultima, pe teritoriu rusesc.
Austriecii au un motiv în plus să zâmbească, dat fiind că în acest weekend va reveni în competiție Gregor Schlierenzauer - absent până acum din cauza unei accidentări la genunchi. Acesta îl va înlocui pe Markus Schiffner în echipa Austriei în vederea competiției pe echipe din weekend.
„Mă simt foarte bine, genunchiul nu îmi creează probleme. Desigur, sunt puțin în urmă cu antrenamentele, dar în fiecare zi este din ce în ce mai bine. Sunt nerăbdător să văd ce mă așteaptă acolo,” a declarant austriacul în vârstă de 27 de ani.
După etapa de la Titisee-Neustadt, mai au loc două etape de Cupă Mondială înainte de a lua startul Turneul celor Patru Trambuline, iar echipa Germaniei antrenată de Werner Schuster trece prin probabil cea mai bună perioadă de la Martin Schmitt și Sven Hannawald încoace. Rezultatele bune din primele etape și victoria din Rusia aduc un argument în plus în ceea ce privește un rezultat bun în weekend.
Urmărește pe Eurosport întreg weekend-ul de la Titisee-Neustadt și află cine va câștiga etapa din Germania.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Kamil Stoch, în pericol de a rata competiția de sărituri cu schiurile de la JO
13/01/2022 LA 10:50
Beijing 2022
Visul lui Noriaki Kasai a fost spulberat! Niponul nu va participa la Jocurile Olimpice de la Beijing
10/01/2022 LA 17:29