Turneul celor 4 Trambuline a avut loc pentru prima dată în 1953, iar de atunci competiția a progresat de la an la an, devenind cel mai atractiv eveniment din lumea săriturilor cu schiurile. În ultimii ani, competițiile feminine de sărituri au devenit din ce în ce mai populare, iar Federația Internațională de Schi a luat decizia să organizeze Turneul celor 4 Trambuline și pentru fete.
Federația Internațională de Schi a ajuns la un acord cu federațiile din Germania și Austria pentru găzduierea competiției, la fel cum se întâmplă și la masculin. Prima ediție va avea loc în sezonul 2023-2024, urmând ca până atunci să fie puse la punct toate detaliile.
Planica
Marius Lindvik, învingător în ultima etapă, la Planica! Ryoyu Kobayashi a câștigat Cupa Mondială
27/03/2022 LA 10:29

Turneul celor 4 Trambuline va fi organizat și la feminin

Conform planului în vigoare, prima etapă a competiției feminine va avea loc la finalul anului 2023 la Garmisch-Partenkirchen, în aceeași zi cu etapa de deschidere de la masculin, care se va disputa de Oberstdorf. Ulterior, băieții și fetele vor face rocada pentru etapele cu numărul doi. Ultimele două runde vor avea loc în Austria, la Innsbruck și Bischofshofen.
Federația Internațională de Schi a făcut astăzi public calendarul pentru noul sezon, care va trebui însă aprobat până la data de 9 mai. Dacă nu vor exista schimbări, Cupa Mondială a băieților va începe pe 5 noiembrie, la Wisla (Polonia), iar fetele vor intra în competiție pe 3 decembrie, la Lillehammer.
O veste bună a venit și pentru fanii din România, deoarece Râșnov va găzdui etape atât la masculin, cât și la feminin, pe 18 și 19 februarie.
Planica
Slovenia, victorie în concursul pe echipe de la Planica
26/03/2022 LA 15:53
Planica
Săritura cu care Ziga Jelar a câștigat prima etapă de zbor cu schiurile de la Planica
25/03/2022 LA 17:31