Costa Popovici a acceptat invitația Eurosport și a stat de vorbă cu noi despre high diving, despre încercările pe care le-a înfruntat în cariera lui de plonjor, dar și despre reușitele remarcabile pe care le-a bifat până acum. Costa este primul român din istoria competiției Red Bull Cliff Diving World Series, cea mai spectaculoasă competiție de sărituri de la mare înălțime (27 de metri), iar performanțele lui de până acum au demonstrat că-și merită locul acolo.
Anul 2019 a reprezentat o cumpănă pentru Costa. Ne-a spus că mulți credeau atunci că este sfârșitul carierei lui în sportul de performanță, însă a revenit în mod spectaculos și a obținut o poziționare impresionantă. Săritorul în apă în vârstă de 31 de ani începuse primul lui sezon ca sportiv permament al Seriei Mondiale Red Bull Cliff Diving cu o clasare pe locul 2 și o victorie.

Constantin Popovici, un exemplu de răbdare și sârguință

Sărituri de pe Stânci
Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur și argint la sărituri de la mare înălțime la Roma
20/08/2022 LA 18:08
Mai mult, pe lângă săriturile de la mare înălțime – care nu sunt încă un sport olimpic –, revenise în sportul de performanță după o pauză de opt ani, cu dorința de a se califica la Jocurile Olimpice din 2020, în proba de sărituri în apă de la 10 metri. Dar cu șase săptămâni înainte de Campionatele Mondiale de Natație (12-28 iulie), unde spera să obțină calificarea olimpică, și-a fracturat patru oase la picior. Totuși, a revenit spectaculos și a terminat sezonul 2019 pe locul 4, cu un total de 470 puncte, fapt care i-a asigurat dreptul de a concura și în 2020 la această competiție.

INTERVIU | Performanța uimitoare a lui Costa Popovici, românul care scrie istorie în cliff diving

Din păcate pentru Costa, așa cum i se spune lui Constantin Popovici, organizatorii Red Bull Cliff Diving World Series au decis să anuleze întregul sezon din acest an din cauza pandemiei de COVID-19, în ciuda insistenţelor sportivilor de a disputa cel puţin a doua parte a sezonului, începând cu luna august. Constantin Popovici a reprezentat România la sărituri, platforma de 10 metri, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Beijing din 2008, el clasându-se atunci pe locul 23. În 2018 şi 2019, Popovici a reuşit să obţină medaliile de argint, respectiv bronz la Cupa Mondială la sărituri de la mare înălţime (27 m). Anul trecut, la Red Bull Cliff Diving World Series, circuitul mondial de sărituri în apă de la mare înălţime, s-a clasat pe locul 4.
Întreg interviul cu Costa Popovici îl puteți urmări vineri, de la ora 18.30, pe eurosport.ro
Sărituri de pe Stânci
Românii au fost la înâlțime în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Aur și argint la Copenhaga
18/07/2022 LA 19:09
Sărituri de pe Stânci
INTERVIU | Costa Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice din 2021: "Sunt șanse reale!"
09/07/2020 LA 13:31