După ce Gary Hunt a cucerit al optulea lui titlu și australianca Rhiannan Iffland a câștigat patru titluri consecutive pentru a încheia anul 2019 într-un mod memorabil, competiția Red Bull Cliff Diving revine anul acesta în mai cu trei noi arene în Indonezia. Mai jos puteți parcurge opt paragrafe în care sunt explicate motivele pentru care ediția de anul acesta va fi senzațională.
1. Noi arene, o nouă dramă
Săriturile de la ediția din 2020 vor avea loc pe tot globul anul acesta, calendarul competițional incluzând Asia, Oceania, Europa și America de Nord în același sezon pentru prima dată de când competiția a luat naștere. Cele opt opriri includ noi arene în Indonezia, Norvegia și Australia, cu participanții care vor merge să concureze în locații iconice, precum Opera din Olso sau Sydney Harbour.
Sărituri de pe Stânci
Cătălin Preda, un nou rezultat remarcabil! A încheiat pe podium circuitul Red Bull Cliff Diving
15/10/2022 LA 20:25
16 mai – Bali, Indonezia; 6 iunie, La Rochelle, Franța; 27 iunie – Texas, Statele Unite ale Americii; 19 iunie - Polignano a Mare, Italia; 15 august – Oslo, Norvegia; 6 septembrie – Sao Miguel, Azores, Portugalia; 26 septembrie – Mostar, Bosnia & Herțegovina; 7 noiembrie – Sydney, Australia.
https://i.eurosport.com/2020/02/14/2774757.jpg
2. Revenirea la natura din Bali
Atleții care vor concura pentru prima dată cu sărituri dintr-un copac la Red Bull Cliff Diving vor intra în istorie la începutul sezonului din Bali, pe 16 mai. Participanții își vor demonstra calitățile în două locații memorabile – Aling Aling Canyon și Nusa Penida.
3. Opt dintre cei mai bun
O altă noutate pentru ediția din acest an este că opt concurente se vor întrece cu opt participanți la toate cele opt opriri, asigurându-le organizatorilor o cursă din ce în ce mai strânsă și mai încinsă.
4. Iffland este în căutarea celui de-al cincilea titlu
Rhiannan Iffland a produs un sezon 2019 sublim atunci când a câștigat la fiecare oprire și a înregistrat performanțe apropiate de perfecțiune la Red Bull Cliff Diving. Australianca va încerca anul acesta să obțină al cincilea titlu.
https://i.eurosport.com/2020/02/14/2774758.jpg
5. Poate regele să-și continue dominația?
Gary Hunt este omul care urmărește să devină primul concurent care să câștige nouă titluri. Săritorul britanic a dominat sezonul trecut și a triumfat în toate cele trei sezoane ale seriei. Desigur, nu-i va fi ușor. Hunt va avea concurență grea de înfruntat din partea lui Jonathan Paredes și a românului Constantin Popovici.
6. Tinerii în peisaj
În 2017, Maria Paula Quintero din Columbia a debutat în competiția din Texas la vârsta de 17 ani. Americanca Eleanor Townsend Smart și sportiva din Germania, Iris Schmidbauer la 24 de ani se vor afla de asemenea în competiție pentru a o detrona pe Iffland.
7. Numere
Concurenții de la ediția din 2020 vor sări de la 27 de metri, iar participantele de la 21 de metri.
8. Ușor de urmărit
Red Bull Cliff Diving va fi o competiție foarte ușor de urmărit începând cu ediția din 2020. Întrecerea va fi transmisă în direct pe Red Bull TV, dar și pe Facebook.

Red Bull Cliff Diving World Series 2020

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Sărituri de pe Stânci
Constantin Popovici şi Cătălin Preda, aur și argint la sărituri de la mare înălțime la Roma
20/08/2022 LA 18:08
Sărituri de pe Stânci
Românii au fost la înâlțime în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Aur și argint la Copenhaga
18/07/2022 LA 19:09