Primele două etape ale competiției au avut loc la Boston și Paris, cea din Franța fiind câștigată de Cătălin Preda, care a obținut în Danemarca medalia de argint. Popovici și Preda au fost protagoniștii etapei cu numărul trei, după ce s-au luptat până la ultima săritură pentru un loc pe prima treaptă a podiumului.
Diferența dintre cei doi după primele două sărituri a fost una infimă, de doar 1,8 puncte, Popovici clasându-se pe pe primul loc, cu 166 de puncte, iar Preda pe poziția a treia, cu 164,20. "The Romanian Sharks", cum au fost porecliți cei doi, au făcut spectacol și în a doua jumătate a etapei și au încheiat cu 426,10, respectiv 398,70 de puncte.
Sărituri de pe Stânci
INTERVIU | Costa Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice din 2021: "Sunt șanse reale!"
09/07/2020 LA 13:31
Cei doi au vorbit la finalul competiției despre performanțele care pot fi vizionate
. Popovici a debutat în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving chiar la Copenhaga, iar medaliatul a punctat acest lucru în declarația sa:
"Sunt foarte bucuros că am câștigat această etapă, mai ales că aici a început povestea mea în Seria Mondială Red Bull Cliff Diving. Condițiile meteo nu au fost ideale, dar pentru mine nu a fost o problemă atât de mare pentru că am o stabilitate mai bună.
Aveam nevoie de o victorie pentru a râmâne în lupta pentru titlu și cu siguranță voi aborda la fel toate etapele rămase în calendar. Este un sezon foarte echilibrat și trebuie să dai totul la fiecare etapă", a declarat câștigătorul etapei a treia, citat de sport.ro.

Preda se menține pe primul loc în clasamentul general

Românul care a urcat pe a doua treaptă a podiumului în Danemarca a avut încă o prestație bună, după bronzul de la Boston și aurul din Paris. Preda a rămas lider în clasamentul general al seriei, la o distanță considerabilă de urmăritorul său, Aidan Heslop, care are cu 104 puncte mai puțin.
"Locul doi nu este la fel de dulce ca o victorie, dar sunt mulțumit că am revenit cu săritura din ultima rundă, după ce pentru a treia săritură am primit note de 6,5.
La acest nivel nu-ți poți permite note mai mici de 8, dar am salvat o clasare pe podium cu o săritură bună în final. Acum, cel mai important este să mă concentrez pe etapele care urmează și cu siguranță voi încerca să câștig din nou", a declarat Cătălin Preda, citat de aceeași sursă.
Seria Mondială Red Bull Cliff Diving continuă pe 13 august în Norvegia, la Oslo.
Sărituri de pe Stânci
INTERVIU | Constantin Popovici visează la o medalie la Jocurile Olimpice din 2021
09/07/2020 LA 13:23
Sărituri de pe Stânci
INTERVIU | Performanța uimitoare a lui Costa Popovici, românul care scrie istorie în cliff diving
08/07/2020 LA 15:56