Alexandru Avasiloae este un tânăr sportiv din România, care la numai 16 ani impresionează la sportul pe care îl practică în cadrul clubului Steaua, și anume sărituri în apă.
Ultimele performanțe ale lui Alexandru sunt semnificative. Așa cum el însuși a anunțat pe contul personal de Facebook, tocmai s-a întors de la Jocurile Balcanice cu 3 medalii, toate de aur, chiar dacă a suferit un accident oribil la proba de sărituri sincron.
Vezi video cu accidentarea cumplită suferită de sportivul român aici:
Sărituri în Apă
Yuang Cao, primul săritor în apă care ia aur la 3 ediții consecutive a Jocurilor Olimpice
07/08/2021 LA 07:59
"Jocurile Balcanice au fost o competiție cu adevărat interesantă. Am luat medalii de aur, deși înainte de proba de sincron am avut un accident. Am lovit trambulina cu capul și am fost dus repede la spital. După 7 ore, medicii mi-au spus că totul este în regulă, dar va trebui să am 5 zile de odihnă.
Vreau să mulțumesc echipei naționale a Turciei, care m-a ajutat imediat după accident și care m-a susținut mai mult decât unii "colegi de echipă". Vă mulțumesc din nou!", a scris Alexandru pe Facebook.

Alexandru Avasiloae visează la o carieră în săriturile de la mare înălțime

Alexandru Avasiloae a început să practice săriturile în apă inspirat de tatăl său, care este antrenor la Steaua și în cadrul lotului olimpic al României. În acest an, Alexandru a devenit campion național la sărituri de pe trambulina de 3 metri, învingându-l în finală pe mult mai consacratul Constantin Popovici.
Potrivit declarațiilor sale, Alexandru, la fel ca Popovici, Alex vrea să sară și de la mare înălțime în circuitul Cliff Diving World Series, cea mai prestigioasă competiție de acest gen, unde sportivi fac salturi în apă de la 27 de metri.
"De la 2 ani mergeam cu tata la sală și la bazin. I-am văzut pe cei mari cum sar de la 3 metri, 5 metri,10 metri. M-am atașat de acest sport deosebit. Nu am mai facut niciun sport cu excepția săriturilor în apă. Tatăl meu m-a antrenat. Cele mai importante rezultate pot spune ca sunt medaliile de aur de la seniori și locul 5 la Campionatele Europene din Kazan, Rusia, unde am ratat medalie la 12 puncte.
Sunt șanse să se organizeze concursuri de juniori de la 15 metri, unde cu siguranță voi participa și eu. Cu siguranță există un risc, ca în orice alt sport, cât despre gradul de periculozitate, pot spune că cei care sar de la 27 metri au un curaj enorm. La săriturile normale, intrările în apă sunt 90% în cap,în timp ce la 20 metri, respectiv 27 metri, toate intrările în apă sunt în picioare, deoarece viteza cu care ajungi în apa este de 90-95km/h. Așadar riscul să pățești ceva daca aterizezi în cap, este foarte mare.", a declarat Alexandru Avasiloae pentru aimx.ro.
Tokyo 2020
Diving Men's 10m Platform Preliminary - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 11:49
Tokyo 2020
Jocurile Olimpice | Cotidianul AS compară o puștoaică de 14 ani cu Nadia Comăneci la Tokyo
05/08/2021 LA 11:19