”Sunt incredibil de mândru să pot spune că sunt gay și campion olimpic. Când eram tânăr nu mă gândeam că o să reușesc să fac ceva din cauza a ceea ce sunt. Faptul că sunt campion olimpic acum arată că poți face orice”, a declarat el.
Daley și Lee au reușit o performanță extraordinară la proba de sincron 10m și au obținut medalia de aur cu un avans de un punct în fața perechii din China, Cao Yuan și Chen Aisen.
Tokyo 2020
Diving Men's 10m Platform Preliminary - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
06/08/2021 LA 11:49

Jocurile Olimpice: Momentul de descătușare al lui Tom Daley

Pentru Daley a fost un moment de descătușare după ce obținuse medalii de bronz la Londra și Rio, într-o perioadă care a coincis cu căsătoria sa cu producătorul de filme, Dustin Lance Black, cu care are și un fiu, Robbie.
După acest succes uriaș, Daley a vorbit cu claritate despre presiunile pe care le-a simțit în viața sa trăită mereu sub lupa privitorilor.
”Avem parte de mai mulți sportivi care au declarat că fac parte din comunitatea LGBT decât la oricare alte Jocuri Olimpice. Eu am anunțat asta în 2013. Când eram tânăr, mereu mă simțeam singur și diferit, simțeam că nu e locul meu nicăieri. Era ceva la mine care mă oprea meru din a fi așa cum voia societatea să fiu. Sper că persoanele tinere din comunitatea LGBT pot să vadă că indiferent de cât de singur te simți acum, nu ești singur. Poți să realizezi orice”, a declarat el.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se văd pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Tokyo 2020
Jocurile Olimpice | Cotidianul AS compară o puștoaică de 14 ani cu Nadia Comăneci la Tokyo
05/08/2021 LA 11:19
Tokyo 2020
Pamela Ware a și-a ratat săritura și a primit nota 0.0
02/08/2021 LA 12:02