Starul din China de origine americană la schi acrobatic a câștigat medalia de aur la halfpipe. Zilele trecute, sportiva de 18 ani a devenit campioană olimpică și la big air și a obținut medalia de argint la slopestyle. Niciun al sportiv la schi acrobatic nu a câștigat vreodată medalii în trei probe diferite, la aceeași ediție a Jocurilor Olimpice.
La finalul concursului de halfpipe, sportivei abia i-a venit să creadă ce a realizat. "Sunt de trei ori medaliată. Este o nebunie", a declarat Ailing Gu, potrivit Olympics.com.
"Au fost două săptămâni consecutive cu cele mai intense momente, cu urcușuri și coborâri, care le-am experimentat vreodată în viața mea. Mi-au schimbat viața pentru totdeauna. În clipa în care am aterizat ultimul 16 la big aer, am știut că viața mea nu va mai fi niciodată la fel. Chiar și atunci nu mi-aș fi imaginat că voi pleca cu un încă un argint și un aur", a mai spus una dintre cele mai mari vedete ale JO 2022.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Ucraineanul Abramenko, îmbrățișat de rusul Burov după ce a câștigat argintul
05/03/2022 LA 12:06

Ailing Gu: "Îmi place să schiez. O fac pentru mine"

Gu a început finala la halfpipe foarte puternic, cu un scor 93,25, care nu a mai fost atins de nimeni. În manșa secundă, ea și-a îmbunărățit rezultatul – 95,25. La ultima evoluție, reprezentanta Chinei era deja campioană olimpică, astfel că prestația ei a fost un fel de tur de onoare.

Manșa excepțională de 95.25 a lui Ailing Gu la halfpipe, cu care a câștigat medalia de aur

Bunica sportivei de 18 ani a fost în tribune la Zhangjiakou, astfel că ziua a fost împlinită din toate punctele de vedere pentru Ailing (Eileen).
"Ea poate face față presiunii foarte bine. Cea mai mare putere a ei este să livreze sub presiune.", a declarat antrenorul lui Gu, Misra Noto Torniainen. Sportiva a mărturisit la rândul ei pentru Olympics.com: "Eu pun mai multă presiune pe mine decât poate pune oricine altcineva asupra mea. Îmi amintesc că eu sunt cea care a făcut treaba și eu sunt cea care iubește sportul, așa că schiez pentru mine.
Desigur, sunt pentru totdeauna recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit, familiei mele, prietenilor mei, fanilor de aici. Dar, la sfârșitul zilei, când schiez, când sunt în vârf, când sunt pe pârtie, sunt doar eu. De aceea îmi place să schiez. O fac pentru mine."
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 03:40
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
18/02/2022 LA 08:40