Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Americanii, spectacol la slopestyle. "Părea că stelele trebuie să se alinieze și au făcut-o"

Andrei Nicolae

Publicat 16/02/2022 la 06:30 GMT+2

Alexander Hall și Nick Goepper au terminat pe primele două locuri în finală la slopestyle. SUA au avut chiar șansa unui podium integral, dar Colby Stevenson, sportivul revenit în competiții după ce a fost în comă, a terminat pe locul 7.

(From L to R) Silver medallist USA's Nicholas Goepper, gold medallist USA's Alexander Hall and bronze medallist Sweden's Jesper Tjader

Credit imagine: Getty Images

Alexander Hall și Nick Goepper au dus SUA pe primele două locuri în proba de slopestyle la schi acrobatic, în timp ce suedezul Jesper Tjader a câștigat medalia de bronz.
Favorit înaintea concursului era elvețianul Andri Ragettli, care s-a calificat pe primul loc, dar s-a mulțumit cu locul al patrulea într-o altă dimineață friguroasă în China.
Hall, un sportiv în vârstă de 23 de ani născut în Alaska, a luat o opțiune decisivă pentru titlul olimpic încă din prima manșă din cele trei programate, când a obținut un scor dde 90,01. Doar Nick Groepper s-a apropiat în manșa secundă, cu 86,48. Acesta din urmă s-a clasat pe podium pentru a treai oară în carieră, după bronz în 2014 la Soci și argint în 2018 la PyeongChang.
picture

Evoluția cu care americanul Alexander Hall a câștigat medalia de aur la slopestyle

Foarte interesant, traseul a fost în lungime de 665 de metri, plin de șine, sărituri și obstacole, dar și o replică atrăgătoare a Marelui Zid.

Americanii au avut podium integral la slopestyle în 2014, la Soci

Statele Unite au încercat să ocupe integral podiumul, dar Colby Stevenson, unul dintre eroii Jocurilor Olimpice, a terminat doar pe locul 7. Americanii au avut podium integral la slopestyle în urmă cu 8 ani, când Joss Christensen, Gus Kenworthy și Goepper s-au clasate pe locurile 1-3.
"Doar să fac parte din echipa olimpică a fost o onoare, după tot ce am trecut ca urmare a accidentului de mașină. Părea că stelele trebuie să se alinieze și cu siguranță au făcut-o", a spus Stevenson.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo