Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea supermodelului din San Francisco, Eileen Gu, care face senzație în contul Chinei la schi acrobatic

Andrei Nicolae

Actualizat 08/02/2022 la 10:48 GMT+2

Eileen Gu (18n ani) a câștigat aurul olimpic pentru China la schi acrobatic, proba de Big Air. Starul născut în SUA a realizat performanța după un salt superb la final. Ea cochetează deja și cu lumea modei.

‘I am not crying, you are!’ - Gu claims gold medal on home snow

Credit imagine: Eurosport

China a urcat pe locul 1 în clasamentul pe medalii în prima parte a zilei a patra la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022, după ce a cucerit al treilea aur la această ediție, la schi acrobatic, proba feminină de Big Air. Titlul a fost adus de Eileen Gu, o sportivă de 18 ani născută în Statele Unite, la San Francisco, cu tată american și mamă chineză.
Sportiva a realizat săritura care i-a adus medalia de aur în ultima rundă, când a obținut un 94.50, iar cu un total de 188.25 nu a mai putut fi depășită de nimeni.

Eileen Gu mai concurează pentru încă două titluri olimpice la JO 2022

Eileen Gu este gata să devină cea mai mare vedetă americană a acestor Jocuri, în timp ce concurează sub steagul chinez, având în vedere că mai este în cursă pentru încădouă titluri olimpice, la slopestyle și halfpipe, probe la care a câștigat două titluri mondiale.
Schioarea este supermodel în devenire și reprezintă China din 2019. În concurs ea a realizat un trick pe care nu l-a mai încercat niciodată.
"A fost un trick pe care nu l-am mai făcut niciodată, nu l-am încercat niciodată. Dar m-am gândit mult la această execuție, să o las pentru a treia rundă. Această reușită în prima finală olimpică la schi acrobatic din istorie înseamnă lumea pentru mine. ", a declarat Gu, după ce a devenit cea mai tânără reprezentantă a Chinei care a câștigat un aur olimpic la sporturile de iarnă.
picture

Schi acrobatic | Evoluția cu care Ailing Eileen Gu a adus medalia de aur pentru China la Big Air

Prin ceea ce a încercat în finală, Gu a mărturisit că a încercat să transmită un mesaj întregii lumi: "Chiar dacă nu mi-ar fi ieșit execuția, am simțit că pot trimite un mesaj lumii și sper că va încuraja mai multe fete să-și depășească propriile limite. Acesta a fost cel mai mare obiectiv al meu la ultima rundă. Mi-am reamintit să mă distrez și să mă bucur de moment".

Gu, o posibilă viitoare "mașină" de făcut bani

Gu era deja o figură cunoscutăînainte de aceste Jocuri Olimpice, având peste 1,3 milioane de urmăritori pe Weibo. De asemenea, ea are o listă tot mai impresionantă de sponsori, inclusiv Cadillac, Tiffany’s, Visa și Victoria’s Secret.
Dacă obține medalii și la slopestyle și halfpipe, Eileen Gu devine primul sportiv de freestyle care ajunge pe podium în toate cele trei probe.
Ailing Eileen Gu, médaille d'or du Big Air
În ceea ce privește decizia sportivei de a concura pentru China în 2019 a stârnit controverse. Iar problema a devenit mai spinoasă în ultimii doi ani și jumătate, pe fondul condamnării globale pentru încălcările drepturilor omului de către țara gazdă împotriva uigurilor și altor musulmanidin vestul îndepărtat Xinjiang.
Gu a mulțumit ambelor națiuni, dar totul va deveni mai dificil de aici, pe măsurăce tentativa ei de a obține o triplă olimpică istorică atrage tot mai multe priviri, după cum evidențiază The Guardian. Întrebările cu privire la statutul ei de cetățenie vor crește ca frecvență și volum.
"Nu cred că am absorbit prea mult din presiunea externă. Mă simt cu adevărat recunoscătoare pentru tot sprijinul pe care l-am primit. Dar, de asemenea, simt că particip pentru mine. Și eu sunt cea care a făcut treaba în arenă. Eu sunt cea care fixează orele. Nu erau camere în sală când lucram opt ore pentru modă și apoi mergeam în sala de gimnastică. Nu existau camere când mă duceam să mai dau o tură înainte ca instalațiile pe cablu să se oprească la ora 16:00. Nu existau camere când alergam un semimaraton în fiecare săptămână pe parcursul întregii veri. Acestea sunt eforturile pe care le depun. ", a mai precizat Gu, cu șanse bune de a deveni unul dintre marile starturi ale Jocurilor Olimpice de iarnă Beijing 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo