Ailing (Eileen) Gu are deja două medalii la Jocurile Olimpice de iarnă, dar asta nu înseamnă că presiunea a scăzut pentru a treia și ultima ei competiție. Pentru vedeta chineză de origine americană, halfpipe-ul ar putea fi cea mai nervoasă competiție a ei la aceste Jocuri Olimpice de iarnă, după cum evidențiază olympics.com. Și asta pentru că are un motiv special.
"Bunica mea o să mă vadă concurând în halfpipe, ceea ce înseamnă lumea pentru mine. Ea nu m-a văzut niciodată concurând până acum, așa că sper că pot să-i fac un spectacol bun. ", a mărturisit sportiva în vârstă de 18 ani, care adoră proba de halfpipe. Calificările sunt programate joi, iar finala va avea loc o zi mai târziu.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Ucraineanul Abramenko, îmbrățișat de rusul Burov după ce a câștigat argintul
05/03/2022 LA 12:06

Ailing Gu se distrează de minune pe pârtiile de schi

Gu se distreze pe pârtiile de schi de schi acrobatic din Zhangjiakou, dar se pare că familia ei nu s-a bucurat la fel de mult de competiții, după cum mai notează sursa citată.
https://i.eurosport.com/2022/02/15/3317425.jpg
"Cu siguranță nu le fac viața ușoară antrenorilor mei. Iar mama mea are un 'atac de cord' în fiecare zi. Dar sunt fericită că reușesc să transform toată această presiune în energie", a mai spus reprezentanta gazdelor la o conferință de presă.
"Mama mă cunoaște foarte bine și știe cum funcționează creierul meu cu presiunea. Am lucrat mult, am citit multe cărți de psihologie, am făcut multe cercetări asupra creierului meu pentru a vedea cum fac față presiunii. Și acum știm că mă descurc bine sub presiune."
La slopestyle, Eileen Gu a obținut argintul la ultima evoluție. Sportiva a mărturisit că a vorbit cu mama ei după prima din cele trei manșe. "Mi-a spus: 'Prefă-te că a doua încercare este a treia, prefă-te că nu mai ai șanse'. Am spus: 'Încerc'... , dar cred că imaginația mea nu este atât de bună. Așa că da, m-am rezumat la a treia rundă adevărată și am reușit. Pentru asta, sunt atât de mândră de mine. "
La JO 2022, Gu a mai cucerit medalia de aur la big air.
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 03:40
Beijing 2022
Schi Acrobatic - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
18/02/2022 LA 08:40