Povestea zilei la Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 este oferită de schiorul austriac Johannes Strolz. El a câștigat aurul olimpic la combinata alpină.
Informația care atrage atenția este faptul că Johannes s-a impus în aceeași probă în care a triumfat și tatăl său Hubert, la Calgary în 1988. Este și prima situație de acest gen în istoria olimpică a schiului alpin.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
Johannes Strolz i-a învins azi pe Aleksander Aamodt Kilde (argint) și James Crawford (bronz), adică pe primii doi clasați după proba de coborâre. El a făcut o cursă superbă la slalom, iar cu timpul realizat a făcut diferența în luăta pentru titlul olimpic.

Johannes Strolz a intrat direct în cartea de istorie

Se întâmplă rar în lumea sportului ca un fiu să aibă aceleași rezultate în sportul de mare performanță ca și tatăl. Și mai ales la Jocurile Olimpice de iarnă! Dacăsuccesul în probă olimpică este și în aceeași cursă, ajungi pe culmile istoriei. Johannes Strolz a reușit acest lucru, la 34 de ani distanță după ce Hubert Strolz a luat aurul, la Calgary, tot la combinată alpină.
Pentru a găsi un precedent la Jocurile Olimpice de iarnă, acesta a fost identificat la hochei pe gheață, unde Bill Christian a devenit campion olimpic în 1960 la Squaw Valley, iar fiul său Dave Christian a triumfat în 1980 la Lake Placid. Ambii au cucerit aurul pentru Canada.
După cum remarcă Eurosport Italia, Strolz a triumfat în contextul în care a fost la un pas de excluderea totală din echipa națională. A doua șansă a carierei s-a transformat într-o victorie senzațională la slalomul de la Adelboden și convocarea pentru JO 2022. Restul este istorie.
Un alt caz asemănător,Jack Shea, campion olimpic de patinaj viteză în 1932 la Lake Placid, este bunicul lui Jimmy Shea, campion olimpic la skeleton în 2002, la Salt Lake City. La Jocurile Olimpice de vară, o astfel de constelație părinte-copil a fost văzută mai frecvent în volei, navigație și baschet.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00