Mikaela Shiffrin a devenit într-o oarecare măsură un caz asemănător cu cel al gimnastei Simone Biles la JO de la Tokyo 2020. Ambele reprezentante ale SUA au ajuns la întreceri mari favorite în disciplinele lor, vorbindu-se chiar de câștigarea a 5 medalii, dar rezultatele finale nu au fost conform cu așteptările.
În ceea ce o privește de sportiva de la schi alpin, ea a abandonat chiar după primele porți atât la uriaș, cât și la slalom. Azi a revenit pe pârtie, la Super G. Americanca a ratat podiumul, dar a avut o cursă bună, pe care a dus-o la bun sfârșit.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
La final, vedeta schiului alpin a avut chiar un mic zâmbet pe buze, după ce a terminat la 0,79 secunde în spatele campioanei olimpice Lara Gut-Behrami. În cele din urmă, Mikaela Shiffrin a terminat pe locul 9.

Mikaela Shiffrin nu a luat medalie, dar a avut o cursă care i-a întărit moralul

După cursă, reprezentanta SUA a declarat că a simțit o ușurare
"Ultimele două săptămâni... nu au mers așa cum mă așteptam. Și nici măcar nu vorbesc despre rezultate, ci despre sentimentul pe care l-am avut schiuri, a fost pur și simplu diferit decât credeam că ar putea fi. Astăzi, lucrurile au început să se alinieze din nou și, de fapt, este o mare ușurare", a declarat Shiffrin.
https://i.eurosport.com/2022/02/11/3312444.jpg
Vedeta americană a dezvăluit că s-a gândit inclusiv să sară peste acest eveniment, dar a decis să intre în cursă după antrenamentul desfășurat pe pârtia de competiție. Pe de altă parte, Mikaela a evidențiat susținerea de care a avut parte în ultimele zile. Inclusiv Simone Biles și Lindsey Vonn i-au transmis mesaje de susținere.
"Oamenii au fost cu adevărat amabili. Este o perspectivă puțin negativă, dar nu aș fi crezut că, în fața unei dezamăgiri majore, aș fi putut primit atât de mult sprijin.
În Coreea de Sud a fost total diferit. Chiar și după ce am obținut un aur la slalom uriaș, ajungând pe locul patru la slalom, am văzut atât de mulți oameni care spuneau că nu ar trebui să mă obosesc să vin acasă. De data aceasta este total diferit și cred că asta are de-a face cu mulți sportivi care au vorbit despre cât de mult îți pasă de sport și competiție, cât de mult vrei să reușești.
Există sentimentul că, dacă nu îți atingi potențialul maxim sau ceea ce oamenii credeau că este potențialul tău maxim, atunci chiar ai dezamăgit întreaga lume. Vă dați seama, de asemenea, că oamenii merg mai departe și că există atât de multe performanțe incredibile pe parcursul întregii competiții la Jocuri Olimpice, multe și din partea echipei SUA. Sunt mândră să reprezint SUA și sunt mândră că sunt aici. Am fost foarte fericită că am făcut o cursă solidă la Super G, că am putut trece linia de sosire. ", a declarat Mikaela Shiffrin, într-un interviu exclusiv acordat pentru Discovery+.

La ce curse va mai participa Mikaela Shiffrin

Sportiva americană va mai lua startul la încă trei curse la JO 2022. Următoarea va fi cursa de coborâre din 15 februarie. "Coborârea este o poveste cu totul diferită, deoarece am niște instincte naturale bune, dar aproape că nu m-am antrenat. Am vreo trei coborâri de la sfârșitul lunii decembrie, așa că nu sunt prea multe. Sper să-mi îmbunătățesc sentimentele în fiecare zi și sper să mă pregătesc pentru a avea niște curse puternice, pentru combinată, de asemenea. ", a mai spus Shiffrin, care ar urma să mai concureze la combinată alpină (17 februarie) și proba pe echipe (19 februarie).
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00