De MARIAN URSESCU
Sara Hector (29 de ani) a câștigat titlul mondial la slalom uriaș după ce a făcut o primă manșă incredibilă. În manșa secundă, chiar dacă a scos doar al optulea timp, a fost de ajuns pentru a cumula cel mai bun timp. Italianca Federica Brignone a luat argintul, iar elvețianca Lara Gut-Behrami bronzul..
Suedeza venea după un sezon excelent. Ultimele ei evoluții în Cupa Mondială au prevestit, într-un fel, succesul. Sara Hector a câștigat primele ei curse din carieră, la Courchevel și Kranjska Gora (decembrie 2021) și la Kronplatz (ianuarie 2022). Mai reușise un podium la Lienz, în ultimele zile ale anului trecut.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
După ce a învins-o la Courchevel (Franța) pe Mikaela Shiffrin, în ambele runde, Sara a devenit prina suedeză câștigătoare într-o etapă de Cupă Mondială din 2017, de la Frida Hansdotter.
https://i.eurosport.com/2022/02/07/3307135.jpg
"Este uimitor. Este incredibil. Și eu sunt atât de surprinsă. A fost o luptă atât de mare și nu credeam că sunt atât de rapidă. Mă simt atât de minunat. E o nebunie. Sunt atât de mândră", spunea Sara la acea vreme. Gândul îi zbura însă, cu adevărat, la concursul olimpic. Nu a spus-o însă niciodată.

Prieteni peste țări și continente

"Când muncești foarte mult timp pentru a realiza ceva, te simți uimitor atunci când reușești. Îmi place să schiez și sunt atât de fericit că pot să fac asta în fiecare zi.Sunt foarte mândră de pașii pe care i-am făcut. De asemenea, sunt foarte recunoscătoare pentru tot sprijinul extraordinar pe care l-am primit în aceste vremuri. Fără o echipă care să creadă în mine și să muncească din greu, nu ar fi fost posibil", a declarat Sara Hector pentru olympics.com.
"Sunt în competiții de mai bine de 10 ani și, în acest timp, am avut șansa să cunosc o mulțime de oameni. De a face prieteni peste țări și continente. Sunt atât de multe fete super drăguțe acolo!", a mai spus Sara.
LIVE BLOG JO | SLOVENIA, AUR LA SĂRITURI CU SCHIURILE, ÎN CONCURSUL MIXT DE ECHIPE. CHINA, AUR LA SHORT TRACK
"Nu-mi place să fiu morocănoasă! Poate de asta lumea spune că râd tot timpul. Consider că este important să lucrezi bine, să ai atitudine față de ceilalți și nu doar față de tine. Chiar nu sunt un talent înnăscut. Am obținut aceste rezultate printr-o muncă asiduă de-a lungul unui număr de ani. Cu asta sper să pot inspira și tinerii sportivi să muncească din greu".

Lucrurile care au făcut-o să-și schimbe perspectiva asupra vieții

În 2015 a suferit un grav accident la genunchi și a crezut atunci că viața sa sportivă s-a terminat. dar a revenit, a crezut că poate reveni. ”Am învățat multe despre corpul meu și despre cum să fac față eșecurilor. Din cauza asta a trebuit să schimb foarte mult programul meu și uneori a fost foarte greu", a mărturisit Sara.
A mai avut de trecut un hop în tot acest timp. A aflat că mama sa este grav bolnavă, având o boală degenerativă. Toate aceste lucruri i-au schimbat perspectiva despre viață.
"Ea mă susține și încearcă mereu să mă ajute cu cele mai bune, sau uneori cu cele mai rele sfaturi. Este greu să vezi pe cineva pe care-l iubești luptând atât de mult pentru a putea face lucruri normale, cum ar fi să mergi și să vorbești și, uneori, mă întristează foarte mult. Dar, poate, mi-a dat o perspectivă nouă asupra vieții", a mai subliniat ea.
"Am crescut într-o familie cu doi părinți profesori și cred că asta m-a făcut o persoană care caută mereu noi modalități de a se dezvolta și de a învăța lucruri noi. În mod normal, am o viață destul de dinamică. Am fost ocupată să construiesc o casă cu iubitul meu și să studiez, cu normă întreagă, la universitate. Apoi, mă antrenez mult.Dacă am ceva timp liber, în care nu lucrez sau nu mă antrenez, îmi place să petrec timpul pe ocean, fie navigând, fie pe schijet. Acum sunt și coproprietar al unui hotel din satul meu natal. Iarna, consum toate energiile pe care le am pe schiuri", a mărturisit campioana olimpică.
Jocurile Olimpice de iarnă Beijing 2022 se desfășoară în perioada 4-20 februarie și pot fi urmărite integral pe Eurosport și Eurosport Player.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00