Sofia Goggia este probabil omul zilei la Jocurile Olimpice de iarnă. Italianca a demonstrat o voință de fier după un accident teribil suferit în urmă cu 23 de zile, adică o leziune parțială a ligamentului încrucișat și o mică fractură la piciorul stâng într-un Super G la Cortina. S-a urcat pe schiuri la scurt timp după acest moment, iar la coborâre a cucerit medalia de argint.
"Dacă cineva mi-ar fi spus: 'Vei obține argint la Jocurile Olimpice, aș fi semnat pentru asta' ", a declarat Goggia pentru pentru Eurosport.
"A fost cea mai mare provocare pe care mi-a oferit-o viața, dar nu am renunțat la nici un centimetru din punct de vedere mental. Și așa că sunt mândră de asta", a adăugat sportiva din Italia.
Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25

Sofia Goggia: "Este o medalie incredibilă din cauza stării din ultimele 20 de zile"

Sofia a fost depășită la final doar de Corinne Suter, cu 0,16 sutimi.

Sofia Goggia, ce coborâre! A luat argintul, la doar două săptămâni după căzătura teribilă

"Îmi pare rău pentru ultima parte a cursei, iar pe unele porțiuni am simțit că am avut ceva vânt împotriva mea, dar este ceva ce nu poți controla", a mai spus Goggia, care și-a trecut în cont a doua medalie olimpică, după ce a cucerit aurul olimpic la PyeongChang 2018, la coborâre.
"Este încă o medalie. Este încă o medalie grozavă. Este o medalie incredibilă din cauza stării din ultimele 20 de zile", a punctat vedeta schiului din Italia.
Ea a venit la Jocurile Olimpice fără zile de schi după accidentul de la Cortina. Goggia a mărturisit și discuția pe care a avut cu antrenorul în toată această perioadă: " 'Nu pot face asta, nu pot face asta. Cum pot face o coborâre, dacă nu pot pune piciorul jos' Și el a spus: 'O vei face pentru că știi să o faci!' Apoi au trecut câteva zile, pentru mine nu a fost ușor să mă dau jos din pat și să merg ușor fără durere. Dar când am fost din nou pe schiuri, am avut încredere în piciorul meu."
Goggia a mai mărturisit, potrivit olympics.com, că a fi la Jocurile Olimpice i-a dat o motivație suplimentară:
" 'Marți am spus: 'OK, încerc. O să dau totul pentru că Jocurile Olimpice sunt locul în care vrei să fii, fiecare copil visează la asta. Deci nu există loc mai bun decât Jocurile Olimpice'. Și așa am dat totul. "
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00