Alberto Tomba (54 ani), unul dintre cei mai mari sportivi ai Italiei din toate timpurile la sporturile de iarnă, continuă să fie un personaj în mare vogă, chiar și la peste 20 de ani distanță de la retragerea din activitate.
Supranumit "La Bomba" pentru stilul de schiat în forță în special la slalom special, el este singurul schior alpin care a câștigat cel puțin o etapă de Cupă Mondială timp de 11 sezoane consecutive. În total, Alberto Tomba deține 50 de victorii în Cupa Mondială, plus alte 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice și Campionatele Mondiale. A câștigat și marele Glob de Cristal în 1995, la vârsta de 28 de ani.

Tomba "la bomba" își măsoară cu atenție aparițiile publice

Beijing 2022
Orașul Beijing a predat ștafeta orașelor Milano și Cortina D'Ampezzo, pentru JO de iarnă din 2026
20/02/2022 LA 13:25
Dar cu ce se mai ocupă azi Alberto Tomba? În ultima vreme a preferat smokingul. În acest an, în cadrul Festivalului San Remo a și prezentat alături Federica Pellegrini logo-ul pentru Jocurile Olimpice din 2026, Milan-Cortina.
De curând, legenda schiului din Italia a devenit și ambasadorul brandului Ciesse Piumini de îmbrăcăminte sportivă și urbană. "Cu 50 de victorii în Cupa Mondială, 2 medalii de aur la Campionatrele Mondiale, 3 medalii olimpice de aur și 89 de podiumuri, Tomba este primul schior italian în istorie după numărul de succese și reprezintă un exemplu a valorilor sportive și a spiritului competitiv. De aceea l-am ales", a motivat președintele executiv al companiei, Fabio Primerano.
Întrebat dacă va deveni un viitor designer, italianul a susținut, potrivit engage.it: "Nu cred, dar cu Ciesse Piumini formăm un parteneriat care merge. Până la urmă este o bandă care se derulează înapoi: acum 25 de ani, Ciesse a venit să mă fotografieze în grădina casei mele, după dubla medalie de aur (n.r. cu referire la titlurile mondiale din 1996 de la Sierra Nevada)".
https://i.eurosport.com/2019/03/15/2544721.jpg
După retragere, Alberto Tomba și-a măsurat întotdeauna cu atenție aparițiile publice. "Bunicul meu Alberto era un important comerciant de textile, iar tatăl meu avea un magazin în centrul Bologna. Rămân sportiv, am purtat primul meu smoking ca adult la Milano. Întotdeauna am trăit în costumul de sportiv, dar odată cu pandemia mi se pare că toți mi-am adoptat stilul", a motivat fostul schior ceea ce l-a determinat mai nou să parieze pe modă.
El a dezvăluit că la San Remo a purtat un smoking Giorgio Armani, dar de un alt Festival a fost mai încântat: "Cel mai mult mi-a plăcut Festivalul pe care l-am oprit (n.r. în 1988, Sanremo a fost întrerupt pentru a fi urmărită cursa olimpică de slalom special a lui Tomba, încheiată la Calgary cu medalia de aur)".
Marele campion a mai dezvăluit că locuiește la "țară", pentru că "trebuie să mă odihnesc noaptea, fără tramvaie și ambulanțe", dar și faptul că a renunțat la Facebook la 50 de ani.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond masculin, 50 de km
20/02/2022 LA 13:09
Beijing 2022
Festivitatea de premiere la schi fond, 30 de km feminin
20/02/2022 LA 13:00