După cursele desfășurate la Maribor și cele care au fost din păcate anulate la Garmisch-Partenkirchen, Cupa Mondială de Schi Alpin face o pauză de câteva săptămâni. Asta fiindcă între 5 și 17 februarie, Åre găzduiește Campionatele Mondiale. Festivalul de schi alpin din Suedia începe chiar de luni, 4 februarie, zi în care au loc primele antrenamente ale competițiilor, iar de marți, probele vin una după alta.
Cei mai buni schiori și cele mai bune schioare din lume se vor lupta pentru medalii în șase probe diferite: slalom, slalom uriaș, super-g, coborâre, combinată alpină și concursul pe echipe. „Orice se poate întâmpla” este deviza sub care Eurosport va transmite două săptămâni de schi alpin de calitate, Campionatele Mondiale fiind momentul în care surprizele pot apărea și staruri noi pot ieși din umbră, dând peste cap ordinea firească.
Eurosport va difuza în jur de 38 de ore de transmisiuni în direct de la Åre, toate putând fi urmărite pe Eurosport 1 și Eurosport Player, alături de alte 50 de ore de rezumate pe canalele Eurosport 1 și Eurosport 2, plus platforma digitală. După experiența excelentă de la Jocurile Olimpice de Iarnă de anul trecut, fostul schior american Bode Miller este expertul Eurosport pe parcursul Campionatelor Mondiale, în timp ce alți foști campioni precum Tina Maze și Jean-Pierre Vidal vor colabora cu Eurosport local.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 9 ORE
„Sporturile de iarnă sunt pasiunea mea. Ca cineva care are experiență în Campionate Mondiale, dacă nu pot fi pe pârtie concurând, cel mai bun lucru pe care-l pot face este să analizez acțiunea pentru Eurosport,” a declarat Miller, de patru ori medaliat cu aur la Campionatele Mondiale. „Fanii vor putea urmări două săptămâni din cel mai bun schi alpin din lume.”
Programul Campionatelor Mondiale de la Åre începe cu probele de viteză. Super-G-urile fetelor și băieților sunt primele care se vor desfășura, urmate apoi de probele de combinată alpină și coborâre. Mijlocul celor două săptămâni este marcat de spectaculosul concurs pe echipe, urmând ca probele tehnice, slalomul uriaș și slalomul, să încheie competițiile din Suedia.
Marcel Hirscher și Mikaela Shiffrin sunt cei doi schiori pe care toată lumea trebuie să-i aibă în vizor pe parcursul Campionatelor Mondiale. Austriacul și americanca sunt liderii Cupei Mondiale și totodată sportivii care au marcat schiul alpin în ultimii ani. Cei doi sunt așteptați să concureze pentru multiple medalii la Åre, însă probele sunt deschise și pentru rezultate surpriză. România va fi reprezentată la Campionatele Mondiale de schiorii Ioan Valeriu Achiriloaie, Alexandru Barbu, dar și de Ania Monica Caill.
Eurosport va prezenta cele mai importante povești ale competițiilor pe site-ul eurosport.ro, dar și pe pagina de Facebook Eurosport.
https://i.eurosport.com/2019/02/04/2516131.jpg
Program Campionatele Mondiale:
Marți, 5 februarie
Ora 13:30 - Super-G feminin
Miercuri, 6 februarie:
Ora 13:30 - Super-G masculin
Vineri, 8 februarie:
Ora 12:00 - Combinată alpină feminin (coborâre)
Ora 17:15 - Combinată alpină feminin (slalom)
Sâmbătă, 9 februarie:
Ora 13:30 - Coborâre masculin
Duminică, 10 februarie:
Ora 13:30 - Coborâre feminin
Luni, 11 februarie:
Ora 12:00 - Combinată alpină masculin (coborâre)
Ora 15:30 - Combinată alpină masculin (slalom)
Marți, 12 februarie:
Ora 17:00 - Concurs pe echipe
Joi, 14 februarie:
Ora 15:15 - Slalom uriaș feminin (manșa 1)
Ora 18:45 - Slalom uriaș feminin (manșa 2)
Vineri, 15 februarie:
Ora 15:15 - Slalom uriaș masculin (manșa 1)
Ora 18:45 - Slalom uriaș masculin (manșa 2)
Sâmbătă, 16 februarie:
Ora 12:00 - Slalom feminin (manșa 1)
Ora 15:30 - Slalom feminin (manșa 2)
Duminică, 17 februarie:
Ora 12:00 - Slalom masculin (manșa 1)
Ora 15:30 - Slalom masculin (manșa 2)
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47