Combinată alpină feminin – vineri, 8 februarie, ora 12:00 și 17:15
Proba feminină este prima care va avea loc la Åre. Vineri la prânz se va da startul în coborâre, urmând ca spre seară să aibă loc slalomul decisiv.
Proaspătă medaliată cu aur la super-g, Mikaela Shiffrin va lipsi de la startul probei, alegând să-și conserve energia pentru probele tehnice din a doua săptămână. În schimb, rivala ei de la slalom, Petra Vlhova, este una dintre schioarele de urmărit în combinata alpină, care favorizează mai degrabă sportivele prolifice la slalom. Alături de Vlhova, o altă slalomistă are șanse bune la medalia de aur – Wendy Holdener. Elvețianca este de altfel campioana mondială en-titre și va încerca să-și apere medalia de aur cucerită chiar în țara natală, la St. Moritz, în 2017.Michelle Gisin este campioana olimpică de la Pyeongchang și vicecampioana mondială, însă elvețianca a decis să nu participe la proba de combinată alpină de la Åre.
Schi Alpin
Breezy Johnson nu va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Sofia Goggia, incertă
ACUM 2 ORE
În schimb, alte candidate la medalii pot apărea din grupul de schioare specializate în special în cursele de viteză. Ilka Stuhec este una dintre acestea, alături de Ramona Siebenhofer, sau Marie-Michele Gagnon. Nu în ultimul rând, lista poate fi completată de schioare precum Federica Brignone, Lara Gut-Behrami sau Ragnhild Mowinckel, sportive care nu sunt în mod evident specialiste ale vreunei probe, dar sunt constant în vârful clasamentelor Cupei Mondiale.
Combinată alpină masculin – luni, 11 februarie, ora 12:00 și 15:30
În proba masculină de luni datele problemei sunt foarte similare cu cele din cursa de vineri.
Favoriți sunt trei schiori ce excelează în proba de slalom, asta chiar și în probabila absență a lui Marcel Hirscher, care se va concentra strict pe probele tehnice. Victor Muffat-Jeandet, Alexis Pinturault și Marco Schwarz sunt cei trei care sunt așteptați să se lupte pentru medalia de aur. Aceștia au ocupat podiumul singurei probe de combinată alpină din Cupa Mondială din acest sezon, dar și locurile 2-4 la Jocurile Olimpice de anul trecut, în urma lui Hirscher.
Austriacul a ratat titlul mondial acum doi ani pentru doar o sutime de secundă, atunci când Luca Aerni a surprins pe toată lumea, plecând de pe locul 30 după coborâre pentru a câștiga proba de combinată. Pe podium cu acea ocazie s-a mai clasat Mauro Caviezel, iar elvețianul este un alt candidat la medalii și în acest an. Un specialist mai degrabă al probelor de viteză, dar puternic și la slalom, Caviezel va avea nevoie de două manșe solide pentru a emite pretenții la aur.
Alți schiori de urmărit sunt cei care sunt așteptați să domine prima manșă, cea de coborâre. Printre ei se află proaspătul medaliat cu aur de la super-g, Dominik Paris, dar și Vincent Kriechmayr, Matthias Mayer, Aleksander Aamodt Kilde sau Christof Innerhofer. Mai adăugăm outsideri precum Stefan Hadalin, Kjetil Jansrud sau Pavel Trikhichev și lista este completă.
***
Rezultatele din toate probele Campionatelor Mondiale pot fi consultate aici.
Cortina d'Ampezzo
Elena Curtoni, prima victorie a sezonului! Italianca s-a impus Super G-ul de la Cortina d'Ampezzo
IERI LA 15:46
Kitzbühel
Elvețienii au dominat coborârea de la Kitzbuhel! Beat Feuz s-a impus în fața lui Marco Odermatt
IERI LA 14:36