Slalom feminin – sâmbătă, 16 februarie, ora 12:00 și 15:30
Mikaela Shiffrin intră în slalomul feminin de sâmbătă având deja două medalii la această ediție a Campionatelor Mondiale. Mai mult, americanca a câștigat ultimele trei titluri mondiale la această probă, încă din 2013, când avea 17 ani, fiind mare favorită pe hârtie înainte penultimei probe de la Are. Dominația ei este însă pusă sub un mic semn de întrebare după ce Shiffrin a obținut numai un bronz la slalomul uriaș de joi, cursă care i-a revenit rivalei sale, Petra Vlhova. Slovaca este marea contracandidată a americancei și la slalom, iar moralul ei nu ar putea fi mai bun. Vlhova are șanse foarte bune să obțină prima ei medalie mondială la probă, după ce în urmă cu doi ani a terminat abia a patra.
Alături de cele două, Wendy Holdener și Frida Hansdotter pot fi alte favorite la medalii. Holdener a obținut deja un aur în combinata alpină, devansând-o de puțin pe Vlhova, în timp ce suedeza Hansdotter va evolua „pe teren propriu” și are în palmares titlul olimpic al probei, obținut în urmă cu un an. O altă favorită locală va fi Anna Swenn-Larsson, care a dovedit o formă foarte bună în ultimul ei concurs de Cupă Mondială, acolo unde a urcat în premieră pe podium.
Schi Alpin
Breezy Johnson nu va merge la Jocurile Olimpice de la Beijing. Sofia Goggia, incertă
ACUM O ORĂ
Întrebarea de pe buzele tuturor este însă dacă Shiffrin este capabilă să câștige a patra ei medalie de aur la rând în slalomul mondial, iar cu siguranță Vlhova va dori să-i strice șirul de succese.
Slalom masculin – duminică, 17 februarie, ora 12:00 și 15:30
Pentru Henrik Kristoffersen, victoria din slalomul uriaș nu ar fi putut veni într-un moment mai bun. Norvegianul nu reușise să-l învingă pe Marcel Hirscher în vreo cursă de Cupă Mondială în acest sezon, dar și-a întrecut marele rival chiar atunci când a contat mai mult, iar slalomul de duminică îi va pune pe cei doi specialiști ai probelor tehnice din nou față în față. Presiunea este pe austriac, care în cazul unui nou eșec ar pleca de la Campionatele Mondiale fără o medalie de aur pentru prima oară din 2011 încoace.
Hirscher rămâne, în ciuda formei sale care este posibil să fie afectată de un virus, favoritul principal în cea mai tehnică probă din schiul alpin, iar Kristoffersen este unul dintre cei câțiva contracandidați la victorie. Medaliat cu aur la combinata alpină și bronz la slalom uriaș, Alexis Pinturault va încerca să bifeze o a treia medalie duminică, la fel ca și Marco Schwarz, care are un argint cu echipa și un bronz la combinată. Elvețianul Ramon Zenhaeusern și compatriotul său, Daniel Yule, sunt alți oameni de luat în seamă, alături de Manuel Feller și de favoritul local, Andre Myhrer, campionul olimpic.
Nu în ultimul rând, însă, tânărul Clement Noel ar putea produce surpriza. Francezul s-a remarcat în acest an, iar la 12 luni după ce a câștigat aurul la Campionatele Mondiale de juniori ar putea emite pretenții chiar la titlul mondial absolut. Noel a obținut două victorii și un loc doi în Cupa Mondială în acest an, toate venind într-o lună ianuarie remarcabilă pentru acesta. Slalomul se anunță mai strâns decât am fi crezut.
Cortina d'Ampezzo
Elena Curtoni, prima victorie a sezonului! Italianca s-a impus Super G-ul de la Cortina d'Ampezzo
IERI LA 15:46
Kitzbühel
Elvețienii au dominat coborârea de la Kitzbuhel! Beat Feuz s-a impus în fața lui Marco Odermatt
IERI LA 14:36