Dominik Paris a devenit campion mondial în schiul alpin, la Super-G, în februarie 2019, la Are (Suedia). La mai puțin de un an de la acea performanță, a fost însă nevoit să poarte o altfel de bătălie, după ce s-a accidentat pe pârtia din Kirchberg, Austria. Italianul a suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate la jumătatea lunii ianuarie, fiind nevoit să își încheie prematur sezonul. "Am întâlnit un nou adversar, a fost ceva nou", a mărturisit schiorul în vârstă de 31 de ani.
Campionul italian a povestit clipele grele prin care a trecut. "Devenisem un ticălos, leneș. Rezultatele nu au venit. Am venit cu următoarea propunere: <<merg la cabană, când mă întorc dau un test și dacă îl trec, revin în echipă>>. Tata a fost de acord și a adăugat: <<dacă nu continui cu schiul, îți găsești un loc de muncă. Poate de crescător de animale>>".

Salvarea lui Paris

Schi Alpin
Coborătorii sunt favorizați de program la Globul de Cristal al câștigătorului la general
23/10/2022 LA 08:01
Dominik Paris a detaliat viața sa de sus, de pe munte.
"Să te trezești la 3:30, erau 120 de vaci de îngrijit! În jurul orei 15:00 începea procesul de muls. Știam deja viața aceea, pe la 11 și 13 ani petrecusem două veri acolo sus. Muncă grea. Cabana m-a învățat să fiu disciplinat și cum să îmi recâștig forma fizică. A fost singura modalitate de a nu mă pierde: începusem să beau și să duc o viață dezordonată, nu era bine", a mărturisit italianul.

Campionul Super-G, convins că poate reveni fără probleme în competiții

Dominik Paris consideră că accidentarea suferită la început de 2020 nu își va pune amprenta asupra evoluțiilor sale ulterioare.
"Nu mă va afecta, pentru că nu a fost vorba despre o căzătură urâtă. La curbă am simțit o durere și m-am oprit imediat. Dacă m-ar fi luat cu elicopterul de acolo poate că aș fi privit lucrurile puțin diferit", a declarat sportivul născut la Merano pentru sursa citată.
  • Dominik Paris a debutat în Cupa Mondială la doar 19 ani. A câștigat o medalie de argint la Campionatul Mondial în 2013, în proba de coborâre, iar în 2019 a devenit campion mondial la Super-G.
  • Sporturile de iarnă se văd în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Schi Alpin
Corinne Suter a câştigat slalomul super-uriaş de la Lake Louise
05/12/2022 LA 08:14
Schi Alpin
Aleksander Aamodt Kilde, dublă victorie la Beaver Creek
04/12/2022 LA 18:38