În deschiderea noului sezon de schi alpin de la Sölden doar fetele au reușit să ia startul, în timp ce proba masculină a fost anulată din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
Ca și la Sölden, una dintre favoritele la victoria din Finlanda este câștigătoarea de anul trecut a probei de slalom, americanca Mikaela Shiffrin, care a obținut un top 5 în prima etapă a sezonului, în Austria. Shiffrin pornește ca mare favorită la Levi, însă sportive ca Wendy Holdener, Bernadette Schild, Frida Hansdotter sau Petra Vlhova au de asemenea șanse decente pentru o clasare pe podium.
De altfel, Shiffrin, Holdener și Vlhova au format podiumul probei la ediția de anul trecut a competiției din Finlanda.
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
ACUM 19 ORE
De cealaltă parte, în proba masculină, este posibil ca favoritul Marcel Hircher să absenteze în continuare din cauza unei accidentări suferite în vară. Alături de Hircher, o altă absență din echipa Austriei ar fi tânărul Christian Hirschbühl, și el accidentat. Astfel, speranțele austriecilor stau în mâinile ocupantul locului secund în ediția din 2016, Michael Matt.
Italienii Manfred Moelgg și Stefano Gross, dar și germanul Felix Neureuther, pot emite și ei pretenții la o clasare în primele poziții, dar marele favorit la victoria din Finlanda trebuie să fie Henrik Kristoffersen – norvegianul are 15 victorii în carieră, dintre care paisprezece în proba de slalom și una la slalom uriaș.
Etapa a doua a sezonului de schi alpin va fi transmisă de Eurosport 1 HD sâmbătă, 11 noiembrie, cand va începe proba de slalom feminin (prima manșă – 10:45; a doua manșă – 13:45). Proba masculină este transmisă la aceleași ore, duminică.
Altenmarkt/Zauchensee
Federica Brignone, victorie superbă în Super G-ul de la Zauchensee
ACUM O ZI
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
IERI LA 15:28