Mai puțin de o săptămână ne desparte de Campionatele Mondiale de Schi Alpin din Suedia, iar schiorii mai au o ultimă șansă de a se remarca înainte de punctul culminant al sezonului. Pentru băieții din Cupa Mondială, asta înseamnă o coborâre și un slalom uriaș la Garmisch-Partenkirchen, în timp ce fetele vor avea parte numai de probe tehnice la Maribor – un slalom uriaș, urmat de un slalom.

Acțiunea începe pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD încă de vineri, când la Maribor are loc slalomul uriaș feminin. Lupta din Cupa Mondială la această probă este una dintre cele mai încinse, cu Mikaela Shiffrin urmată îndeaproape de Tessa Worley și Federica Brignone. Americanca a câștigat anul trecut competiția din Slovenia, care s-a desfășurat însă la Kranska Gora. Între cele două manșe se va desfășura ultima sesiune de antrenamente de la coborârea masculină de la Garmisch, care va fi de asemenea transmisă în direct.

Adelboden
Scene cumplite la Adelboden! Un schior american, luat cu elicopterul după o căzătură foarte urâtă
09/01/2021 LA 12:05

Sâmbătă are loc proba oficială, singura probă de viteză a weekendului de schi alpin. Beat Feuz și Dominik Paris sunt așteptați să se dueleze din nou, după ce italianul a câștigat la Kitzbuhel în fața liderului probei din Cupa Mondială. Vincent Kriechmayr este la rândul său printre favoriții la victorie, cei trei fiind de altfel cei care au urcat pe podium în ediția trecută a cursei, cu Feuz câștigător și Paris și Kriechmayr împărțind locul secund.

Slalomul feminin de sâmbătă pornește cu Shiffrin drept mare favorită și în urmărirea celei de-a 12-a victorii a sezonului. Patra Vlhova reprezintă principala amenințare pentru lidera Cupei Mondiale. Din nou, cele două manșe vor face loc coborârii masculine între ele.

Duminică are loc și ultima probă dinaintea Campionatelor Mondiale, cea de slalom uriaș masculin. Marcel Hirscher conduce clasamentul probei și va fi mare favorit la Garmisch după ce s-a impus într-o manieră categorică la Schladming marți, în fața a peste 45.000 de spectatori prezenți în nocturnă. Hirscher a câștigat și proba de anul trecut de la Garmisch.

Toate probele Cupei Mondiale de schi alpin pot fi urmărite în direct și în întregime pe Eurosport Player.

Programul transmisiunilor TV:

Vineri, 1 februarie

Ora 10:45 – Slalom uriaș feminin (manșa 1) – Maribor – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 12:00 – Coborâre masculin (antrenamente) – Garmisch – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 13:45 – Slalom uriaș feminin (manșa 2) – Maribor – Eurosport 1 & 1 HD

Sâmbătă, 2 februarie:

Ora 10:45 – Slalom feminin (manșa 1) – Maribor – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 12:00 – Coborâre masculin – Garmisch – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 14:00 – Slalom feminin (manșa 2) – Maribor – Eurosport 1 HD

Duminică, 3 februarie:

Ora 11:15 – Slalom uriaș masculin (manșa 1) – Garmisch – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 14:15 – Slalom uriaș masculin (manșa 2) – Garmisch – Eurosport 1 & 1 HD

Val Gardena
Aleksander Aamodt Kilde, învingător în coborârea de la Val Gardena
19/12/2020 LA 11:54
Schi Alpin
Complicata revenire a lui Paris, campionul mondial Super-G: "Începusem să beau. Cabana m-a salvat"
11/12/2020 LA 12:51