A trecut deja aproape o lună de la deschiderea Cupei Mondiale de Schi Alpin de la Solden. După ce Tessa Worley s-a impus în proba de slalom uriaș din Austria, Mikaela Shiffrin a câștigat slalomul de la Levi weekendul trecut, urcând pe podium alături de Petra Vlhova și Bernadette Schild.
Pentru fete urmează o nouă etapă ce conține, de data asta, ambele probe tehnice ale schiului alpin. Killington va fi gazda slalomului uriaș sâmbătă și slalomului duminică, pe pârtia „de casă” a lui Shiffrin. Americanca a câștigat ultimele ediții ale slalomului din stațiunea din Vermont, urcând pe podium și în slalomul uriaș anul trecut.
Tot ea este marea favorită de duminică, în timp ce urmăritoarele ei se vor alege cel mai probabil dintre Vlhova, Shild, Frida Hansdotter și Wendy Holdener.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
ACUM 3 ORE
Competiția de sâmbătă pare una ceva mai deschisă, cu Worley, Viktoria Rebesnburg – câștigătoarea concursului de sezonul trecut – și Federica Brignone aflate în formă după debutul reușit de la Solden.
În același timp, Cupa Mondială masculină se mută în Canada, unde au loc primele probe de viteză ale anului. Sâmbătă se desfășoară coborârea de la Lake Louise, în timp ce ziua de duminică este rezervată probei de super-g. În coborârea de sâmbătă, Beat Feuz se anunță omul de învins după ce elvețianul a câștigat clasamentul probei sezonul trecut, însă lupta ar putea fi strânsă. Oameni precum Aksel Lund Svindal, Kjetil Jansrud, Dominik Paris, Thomas Dressen, Max Franz sau Matthias Mayer sunt doar câțiva dintre candidații la podium.
Tot ei se vor lupta și pentru victoria de la super-g, unde norvegianul Jansrud a câștigat globul mic de cristal sezonul trecut. De altfel, chiar Feuz și Jansrud au câștigat probele similare desfășurate anul trecut la Lake Louise, urmând apoi să câștige clasamentul general al disciplinelor.
Programul transmisiunilor Eurosport:
Sâmbătă:
Eurosport 1HD – Slalom uriaș feminin Killington – ora 16:30 (manșa 1) și 19:30 (manșa 2)
Eurosport 1HD – Coborâre masculin Lake Louise – ora 21:00
Duminică:
Eurosport 1 & 1HD – Slalom feminin Killington – ora 16:45 (manșa 1) și 20:00 (manșa 2)
Eurosport 1 & 1HD – Super-G masculin Lake Louise – ora 21:00
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
ACUM 13 ORE
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
16/01/2022 LA 15:44