Schiul alpin a ajuns la ultimele competiții din 2018, care se vor desfășura în Italia, la Bormio, și în Austria, la Semmering. Băieții au parte de două probe de viteză în stațiunea italiană, în timp ce în Austria fetele vor concura în probe tehnice.
Prima probă masculină va fi cea de Coborâre, una dintre cele mai deschise ale Cupei Mondiale. La Bormio au avut deja loc două antrenamente miercuri și joi, însă la ora competiției se poate întâmpla orice. Max Franz și Beat Feuz conduc clasamentul probei cu câte 200 de puncte și o victorie fiecare, în timp ce alți pretendenți la victorie vor fi urmăritorii norvegieni Aksel Lund Svindal și Aleksander Aamodt Kilde, ultimul la rândul său câștigător în acest sezon, la Val Gardena. Mauro Caviezel este alt om de urmărit după debutul său impresionant de sezon, iar italienii Christof Innerhofer sau Dominik Paris - câștigătorul probei anul trecut - vor spera să încânte publicul local prin evoluțiile lor.
O zi mai târziu, sâmbătă, se va desfășura proba de Super-G, unde clasamentul probei este condus de Svindal, în fața conaționalului său, Kjetil Jansrud. Caviezel, Franz, Innerhofer sau Paris vor fi și ei cel mai probabil în centrul atenției, locul secund în clasamentul general putând fi acontat de unul dintre viteziștii Cupei Mondiale la capătul celor două concursuri masculine.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 8 ORE
Probele feminine vor încercui competițiile masculine atât vineri, cât și joi. Având un avans considerabil în fruntea clasamentului general al Cupei Mondiale, Mikaela Shiffrin este sportiva de urmărit în probele de Slalom Uriaș și Slalom. Primul concurs va fi cel de Slalom Uriaș, acolo unde Federica Brignone conduce clasamentul probei după trei etape desfășurate. Italianca este una dintre contracandidatele lui Shiffrin la victorie, alături de Tessa Worley, Viktoria Rebensburg sau Ragnhild Mowinckel, în timp ce speranțele locale se leagă în special de Stephanie Brunner, austriaca având un podium la activ în acest sezon. Worley, Brignone și Shiffrin și-au împărțit victoriile.
Sâmbătă este programată proba de slalom, acolo unde Shiffrin se poate considera din nou mare favorită. Americanca are trei victorii din trei probe la această disciplină, câștigând totodată și singurul slalom paralel desfășurat până acum în Cupa Mondială. Petra Vlhova rămâne principala ei rivală, slovaca terminând toate concursurile de acest tip pe locul secund. Campioana olimpică Frida Hansdotter, elvețianca Wendy Holdener și favorita locală Bernadette Schild sunt alte candidate la victorie.
După o nouă pauză de câteva zile, noul an programează și o probă specială „City Event” la Oslo, pe 1 ianuarie. Atât băieții, cât și fetele, vor concura în spectaculosul Slalom Paralel care se va ține chiar la baza trambulinei de la Holmenkollen.
Program transmisiuni TV:
Vineri, 28 decembrie:
Ora 11:15 – Slalom Uriaș feminin (manșa 1) – Semmering – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 12:30 – Coborâre masculin – Bormio – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 14:00 – Slalom Uriaș feminin (manșa 2) – Semmering – Eurosport 1 & 1 HD
Sâmbătă, 29 decembrie:
Ora 11:15 – Slalom feminin (manșa 1) – Semmering – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 12:30 – Super-G masculin – Bormio – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 14:15 – Slalom feminin (manșa 2) – Semmering – Eurosport 1 & 1 HD
Marți, 1 ianuarie:
Ora 17:00 – Slalom Paralel (masculin și feminin) – Oslo – Eurosport 1 & 1 HD
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47