SID

David Poisson a decedat la doar 35 de ani

David Poisson a decedat la doar 35 de ani
By SID

The 14/11/2017 at 13:36Updated The 14/11/2017 at 14:41

Schiorul francez a suferit un accident într-un antrenament din stațiunea canadiană Nakiska.

David Poisson, medaliat cu bronz în proba de coborâre de la Campionatele Mondiale de Schi Alpin în 2013, și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut la antrenamente. Francezul avea doar 35 de ani.

Acesta se pregătea în Canada pentru competițiile ce urmează din actuala stagiune a Cupei Mondiale, care se vor desfășura în America de Nord.

Federația Franceză de Schi a confirmat vestea într-un comunicat. „Federația se alătură durerii celor iubiți în acest moment dificil,” se arată în acesta.

FIS a reacționat la rândul ei: „Federația Internațională de Schi își prezintă condoleanțele coechipierilor, prietenilor și apropiaților lui David Poisson, 35 de ani, membru al Echipei de Schi Alpin a Franței decedat pe 13 noiembrie în urma unei căzături petrecute la un antrenament de coborâre în stațiunea canadiană Naksika.”

„Potrivit Federației Franceze, aparent David Poisson a căzut după ce și-a pierdut un schi, a trecut prin plasele de protecție și a lovit un copac.”

Poisson era un specialist al probelor de viteză ale Cupei Mondiale, având la activ numeroase prezențe în top 10 în etapele de Cupă Mondială. Performanța sa cea mai bună, un loc 3 la Santa Caterina, a avut loc în decembrie 2015. Francezul a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 2010 și 2014.