David Poisson, medaliat cu bronz în proba de coborâre de la Campionatele Mondiale de Schi Alpin în 2013, și-a pierdut viața în urma unui accident petrecut la antrenamente. Francezul avea doar 35 de ani.
Acesta se pregătea în Canada pentru competițiile ce urmează din actuala stagiune a Cupei Mondiale, care se vor desfășura în America de Nord.
Federația Franceză de Schi a confirmat vestea într-un comunicat. „Federația se alătură durerii celor iubiți în acest moment dificil,” se arată în acesta.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 7 ORE
FIS a reacționat la rândul ei: „Federația Internațională de Schi își prezintă condoleanțele coechipierilor, prietenilor și apropiaților lui David Poisson, 35 de ani, membru al Echipei de Schi Alpin a Franței decedat pe 13 noiembrie în urma unei căzături petrecute la un antrenament de coborâre în stațiunea canadiană Naksika.”
„Potrivit Federației Franceze, aparent David Poisson a căzut după ce și-a pierdut un schi, a trecut prin plasele de protecție și a lovit un copac.”
Poisson era un specialist al probelor de viteză ale Cupei Mondiale, având la activ numeroase prezențe în top 10 în etapele de Cupă Mondială. Performanța sa cea mai bună, un loc 3 la Santa Caterina, a avut loc în decembrie 2015. Francezul a participat și la două ediții ale Jocurilor Olimpice de Iarnă, în 2010 și 2014.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47