Elvețianul Marco Odermatt și-a trecut în cont a cincea victorie de etapă în Cupa Mondială, după ce s-a impus în slalomul uriaș de la Soelden. El i-a devansat pe Roland Leitinger și Zan Kranjec, surprizele cursei din Austria
Prima cursă masculină din noul sezon al Cupei Mondiale la schi alpin, slalomul uriaș de la Soelden, a adus foarte mult suspans. Francezii Alexis Pinturault, deținătorul Marelui Glob de Cristal, și Mathieu Faivre era văzuții principalii favoriți, dar niciunul nu a reușit să urce pe podium.
Schi Alpin
Mikaela Shiffrin a obținut a 70-a victorie în Cupa Mondială la schi alpin și prima a sezonului
23/10/2021 LA 13:33
Clasamentul la vârf va fost neașteptat, cu Marco Odermatt învingător, urmat de Roland Leitinger și Zan Kranjec. Mathieu Faivre a terminat doar pe locul 11 după o eroare în manșa secundă, în timp ce Alexis Pinturault a terminat pe locul 5.

Elețianul Marco Odermatt, demonstrație de forță la Soelden

Marco Odermatt se anunță deja unul dintre marii protagoniști ai sezonului 2021/22. Elvețianul a terminat al treilea în prima manșă, la 21 de sutimi în spatele liderului neașteptat Roland Leitinger. Austriacul a impresionat în prima manșă, având în vedere că a plecat al 19-lea în cursă. Acesta l-a devansat cu 19 sutimi pe francezul Mathieu Faivre.
În manșa a doua, Marco Odermatt a avut un avans doar de 6 sutimi la start în fața lui slovenului Zan Kranjec, liderul provizoriu. Sportivul din Țara Cantoanelor a făcut însă o demonstrație de forță în manșa a doua, iar la final și-a îmbunătățit timpul cu încă 4 sutimi.

Marco Odermatt, victorie superbă la slalom uriaș, în deschiderea Cupei Mondiale la schi alpin

Ștacheta a fost ridicată destul de sus și i-a forțat pe primii doi oameni după prima manșă să meargă la limită pentru a-și trece în cont succesul la Soelden. Mathieu Faivre nu a rezistat presiunii, a făcut o eroare și a trecut linia de sosire al 11-lea, cu aproape o secundă întârziere. Leitinger, în schimb, a demonstrat că prima manșă nu a fost o întâmplare. A mers foarte bine și în a doua cursă, dar a avut la final doar al doilea timp, fiind întârziat cu 7 sutimi. Austriacul și-a trecut astfel în cont doar al doilea podium din carieră.

Austriacul Roland Leitinger a câștigat surprinzător prima manșă a slalomului uriaș de la Soelden

Așadar, Marco Odermatt a plecat lansat, iar francezul Alexis Pinturault va avea un adversar foarte puternic în lupta pentru Marele Glob de Cristal în 2022.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Schi Alpin
Cine câștigă la Soelden? Marii favoriți pentru cursele de debut ale Cupei Mondiale la schi alpin
22/10/2021 LA 13:40
Schi Alpin
Tot ce trebuie să știi despre Cupa Mondială la schi alpin. Programul complet al sezonului 2021/22
21/10/2021 LA 15:53