După ce săptămâna trecută au avut loc primele probe de viteză ale sezonului, cele masculine de la Lake Louise, în acest weekend iubitorii schiului alpin au din nou ocazia să vadă la acțiune oamenii rapizi ai Cupei Mondiale – atât la masculin, cât și la feminin.
Fetele au programate două coborâri la Lake Louise, vineri și sâmbătă. Fără Sofia Goggia și Lindsey Vonn, cele două principale coborâtoare ale sezonului trecut, care lipsesc din cauza unor accidentări, concurența va fi mare pentru victorii și podiumuri.
Slovena Ilka Stuhec, câștigătoarea globului mic de cristal din 2017, revine după ce a lipsit întreg sezonul trecut, accidentată. Cornelia Huetter și Lara Gut sunt alte sportive de urmărit, alături de Tina Weirather și Mikaela Shiffrin, care a ales să participe în probele de viteză deși ele nu reprezintă specialitatea sa.
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
ACUM 19 ORE
De altfel, Shiffrin a obținut singura ei victorie într-o coborâre de Cupă Mondială chiar la Lake Louise, anul trecut, într-una din cele două etape. Huetter a câștigat-o pe cealaltă, cu Weirather, Viktoria Rebensburg și Michelle Gisin obținând poziții pe podiumuri.
Weirather a câștigat și proba de Super-G, care în acest an va avea loc duminică. Gut și Anna Veith au încheiat sezonul trecut în top 3-ul probei și rămân schioare experimentate care pot emite pretenții, în timp ce surprinzătoarea campioană olimpică la coborâre, Ester Ledecka, este o altă sportivă de urmărit.
Similar, lupta este dechisă și în probele masculine care vor avea loc în acest weekend la Beaver Creek. Super-G-ul era programat vineri dar s-a mutat sâmbătă, etapa fiind câștigată anul trecut de Vincent Kriechmayr. Austriacul l-a secondat în clasamentul probei pe Kjetil Jansrud, norvegianul fiind campion sau vicecampion la Super-G în fiecare din ultimii cinci ani. De altfel, el s-a impus și în primul Super-G al sezonului, săptămâna trecută, la Lake Louise, Kriechmayr urmându-l în clasament.
Hannes Reichelt, Aksel Lund Svindal sau Max Franz sunt alți oameni de luat în seamă, ei fiind mai mereu înspre vârful clasamentelor concursurilor de viteză din ultimii ani. Franz s-a impus săptămâna trecută în prima coborâre a sezonului și este printre marii favoriți și la Beaver Creek, unde coborârea are loc vineri. Campionul probei, Beat Feuz, va dori să revină cu un rezultat bun după parțialul eșec de săptămâna trecută, iar alți pretendenți la victorie vor fi Thomas Dressen, Dominik Paris sau Christof Innerhofer.
Duminică, Beaver Creek găzduiește și o probă tehnică, slalomul uriaș masculin. Marcel Hirscher are ocazia unei noi victorii, însăă Alexis Pinturault sau Henrik Kristoffersen vor încerca să-l oprească. În lupta pentru podium pot pătrunde și alți schiori precum Victor Muffat-Jeandet, Manuel Feller, Stefan Luitz sau Ted Ligety.
Programul transmisiunilor Eurosport:
Vineri:
Eurosport 1 & 1HD: Coborâre masculin, Beaver Creek – ora 19:30
Eurosport 1HD: Coborâre feminin, Lake Louise – ora 21:15
Sâmbătă:
Eurosport 1HD: Super-G masculin, Beaver Creek – ora 19:45
Eurosport 1 & 1HD: Coborâre feminin, Lake Louise – ora 21:30
Duminică:
Eurosport 1 & 1HD: Slalom uriaș masculin, Beaver Creek – ora 18:45 (manșa 1) și ora 21:30 (manșa 2)
Eurosport 1 & 1HD: Super-G feminin, Lake Louise – ora 19:45
Schi Alpin
Lara Gut-Behrami, victorie în coborârea de la Zauchensee
ACUM O ZI
Wengen
Cele mai bune trei coborâri de la Wengen. Norvegianul Aleksander Kilde Aamodt, învingătorul zilei
IERI LA 14:49