Vineri, sâmbătă și duminică au avut loc noi curse din Cupa Mondială de Schi Alpin. În timp ce băieții au înfruntat trei probe diferite la Beaver Creek, fetele au concurat în primele probe de viteză ale anului la Lake Louise.
Weekendul a început cu Super-G-ul masculin de vineri, iar la capătul coborârilor, Vincent Kriechmayr a înregistrat prima sa victorie dintr-o etapă de Cupă Mondială. Austriacul a stabilit cel mai bun timp și l-a devansat pe marele favorit, Kjetil Jansrud, care s-a clasat al doilea. Norvegianul câștigase prima probă de Super-G a sezonului. Pe podium s-a mai clasat Hannes Reichelt, care a ocupat locul trei, la fel ca în etapa precedentă. De altfel, austriacul a înregistrat rezultate bune și în ultimii ani la Beaver Creek.
Sâmbătă a fost rândul probei de Coborâre, unde câștigătorul primei etape a terminat din nou al doilea. A fost vorba de campionul mondial Beat Feuz, care nu a reușit să-l învingă pe Aksel Lund Svindal. Pornind primul pe traseu, Svindal a stabilit un timp de referință care nu a putut fi depășit de niciunul din ceilalți concurenți. Victoria l-a propulsat pe Svindal pe poziția a doua a clasamentului general, la doar patru puncte de conaționalul Jansrud. Thomas Dressen a completat podiumul probei de Coborâre, aflându-se la primul astfel de rezultat din carieră.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 6 ORE
Ultima probă a etapei masculine s-a desfășurat duminică. A fost vorba despre Slalomul Uriaș, probă în care Marcel Hirscher este mereu unul dintre candidații la victorie. Austriacul câștigător al ultimelor șase globuri mari de cristal s-a impus din nou, dar nu fără emoții. Acesta se afla pe locul trei după prima manșă, cu Ted Ligety și Stefan Luitz aflându-se la conducere. Luiz a reușit să obțină în final o clasare pe podium, terminând al treilea, iar locul doi i-a revenit lui Henrik Kristoffersen, care a schiat excelent pentru a recupera după o primă manșă mai puțin reușită.
La Lake Louise s-au desfășurat începând de vineri primele probe de viteză ale Cupei Mondiale feminine. În prima dintre cele două Coborâri programate, Cornelia Hutter a reușit surpriza, câștigând în chiar prima sa cursă după ce o accidentare a ținut-o departe de competiții aproape un an întreg. Aceasta a devansat-o pe Tina Weirather, una dintre schioarele cu șanse mari la victorie ținând cont de rezultatele din antrenamente. O altă surpriză a fost prezența pe ultima treaptă a podiumului a Mikaelei Shiffrin.
O specialistă a probelor tehnice, americanca a obținut un impresionant loc trei, iar a doua zi a arătat că nu a fost doar o coincidență. Shiffrin a câștigat a doua Coborâre de la Lake Louise în fața Viktoriei Rebensburg și a lui Michelle Gisin. Rebesnburg și-a confirmat forma bună din acest început de sezon, în timp ce Gisin a înregistrat doar a doua prezență a sa pe podium într-o etapă de Cupă Mondială. Pentru Shiffrin, rezultatele din weekend au fost cu adevărat speciale - primele podium-uri reușite în probele de viteză pentru talentata tânără de doar 22 de ani.
Ultima probă a weekendului a fost Super-G-ul care a avut loc duminică. Câștigătoarea globului mic de cristal al probei de sezonul trecut, Weirather și-a adjudecat victoria și în această primă cursă de acest tip a sezonului. Revenită de curând după o accidentare suferită în februarie, Lara Gut a reușit cel de-al doilea cel mai rapid timp al zilei, în timp ce campioana mondială Nicole Schmidhofer a urcat pe treapta a treia a podiumului.
Lindsey Vonn a avut un weekend cu ghinion. Americanca a căzut destul de grav în proba de vineri, însă a scăpat fără o accidentare serioasă. Aceasta era pe cale să stabilească un timp foarte bun în proba de Coborâre, iar două zile mai târziu o nouă căzătură a dus la abandonul acesteia din Super-G.
În clasamentul mondial general, Shiffrin s-a instalat drept mare favorită pentru un nou glob mare de cristal. Ea a acumulat 510 puncte din cursele desfășurate până acum, în timp ce, cu 336 și 234 de puncte, Rebensburg și Weirather se află pe pozițiile următoare.
Cupa Mondială de Schi Alpin continuă pe canalele Eurosport în weekendul 8-10 decembrie, mutându-se în Europa pentru etapele de la Val d'Isere (masculin) și St. Moritz (feminin).
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47