Turul Nord American al schiului alpin începe sâmbătă cu probele de slalom uriaș feminin și coborâre masculin.
După victoria de la Solden, Viktoria Rebensburg va fi una dintre candidatele principale ale competiției feminine de sâmbătă de la Killington. Tessa Worley sau Mikaela Shiffrin sunt și ele în luptă pentru victorie, cele două câștigând probele desfășurate în stațiunea americană anul trecut – sportiva din Franța la slalom uriaș, iar americanca la slalom.
Ziua de duminică este consacrată probei de slalom de la Killington, unde Shiffrin va fi favorită să aducă un nou succes pe teren propriu, în fața fanilor săi. În Petra Vlhova, câștigătoare la Levi, ea va avea însă o rivală extrem de puternică. Schioarea din Slovacia ar putea fi surpriza plăcută a acestui sezon de schi alpin feminin.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
ACUM 18 ORE
Probele masculine ale weekendului se desfășoară în Canada, la Lake Louise, acolo unde și fetele se vor deplasa la începutul lui decembrie. Coborârea este prima programată în acest weekend, sâmbătă seara, când la startul probei se va afla și românul Ioan Valeriu Achiriloaie. Acesta va pleca pe traseu ultimul, reprezentând țara noastră la cel mai înalt nivel.
Spre deosebire de probele tehnice feminine unde există câteva favorite certe, lupta pentru victorie în probele masculine de viteză este deschisă. Adrien Theaux a fost cel mai rapid schior în antrenamentele de vineri – singurele care s-au putut desfășura în această săptămână – iar francezul va fi unul dintre oamenii de urmărit, alături de Kjetil Jansrud, Matthias Mayer, Erik Guay, Dominik Paris, Peter Fill, dar și Aksel Lund Svindal. Beat Feuz, Max Franz, Romed Baumann sau Hannes Reichelt au la rândul lor șanse de a urca pe podium la finalul întrecerii.
Este foarte probabil ca o mare parte din aceiași sportivi să se lupte și pentru victoria din proba de Super-G programată duminică. Jansrud este campionul sezonului trecut, el obținând și locul secund în clasamentul probelor de coborâre, acolo unde Fill s-a impus. Italianul a obținut clasări pe locurile 2, respectiv 3 în probele de acum doi ani de la Lake Louise, câștigătorul ambelor de atunci fiind Svindal. Competiția din 2016 nu s-a ținut din cauza vremii călduroase.
Sezonul sporturilor de iarnă a început cu adevărat și poate fi văzut numai pe canalele Eurosport.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
IERI LA 19:47
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
16/01/2022 LA 15:44