Vineri la prânz, toată suflarea Cupei Mondiale de schi alpin va fi cu ochii pe Kitzbuhel, acolo unde cei mai rapizi și curajoși sportivi vor înfrunta cea mai periculoasă și spectaculoasă pistă din calendarul sezonului.
Din cauza așteptărilor meteo pentru weekend, tradiționala coborâre de sâmbătă a fost mutată vineri, astfel încât viteziștii Cupei Mondiale se vor lupta pentru probabil cea mai prestigioasă victorie din sezon la ora 12:30. Dominik Paris, câștigător al cursei în 2017, este creditat cu prima șansă la victorie pe baza formei arătate recent, liderul probei de coborâre, Beat Feuz având la rândul său șanse bune la succes, alături de Vincent Kriechmayr, câștigătorul de la Wengen de săptămâna trecută. Hannes Reichelt a stabilit cel mai bun timp în antrenamentele de joi, austriacul fiind dornic să repete succesul său din 2014 de la Kitzbuhel.
Pe lângă coborâre, stațiunea austriacă va găzdui și o probă de slalom, reprogramată sâmbătă, dar și un super-g, duminică. Dacă oamenii rapizi sunt așteptați să concureze din nou pentru victorie duminică – proba de super-g oferind momentan un clasament extrem de strâns în Cupa Mondială – toți ochii vor fi ațintiți pe Marcel Hirscher la slalom. Austriacul are numai două victorii obținute la Kitzbuhel în carieră, dar este mare favorit să se impună în fața unor nume precum Marco Schwarz, Daniel Yule, sau Henrik Kristoffersen. De urmărit va fi și evoluția tânărului Clement Noel, proaspăt învingător la Wengen.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 9 ORE
Pe lângă etapa masculină, Garmisch-Partenkirchen va programa două probe feminine în acest weekend. Este vorba de probele de viteză, coborârea deschizând drumul sâmbătă, iar super-g-ul întregind un weekend complet de schi alpin pe canalele Eurosport. Ramona Siebenhofer vine la Garmisch în mare formă după cele două victorii ale sale de la Cortina, iar Ilka Stuhec sau Nicole Schmidhofer sunt principalele sale rivale – cele trei conducând și clasamentul probei în Cupa Mondială. Tina Weirather pornește cu prima șansă în cursa de super-g.
Toți ochii vor fi însă ațintiți în primul și-n primul rând la coborârea de la Kitzbuhel. Cea mai spectaculoasă și periculoasă pârtie din calendar, Streif-ul, va garanta o cursă superbă.
Toate probele Cupei Mondiale de schi alpin pot fi urmărite în direct și în întregime pe Eurosport Player.
Program transmisiuni TV:
Vineri:
Ora 12:10 – Coborâre masculin, Kitzbuhel – Eurosport 2
Sâmbătă:
Ora 11:00 – Coborâre feminin, Garmisch-Partenkirchen – Eurosport 2
Ora 12:30 – Slalom masculin (manșa 1), Kitzbuhel – Eurosport 2 (înregistrat)
Ora 13:15 – Slalom masculin (manșa 2), Kitzbuhel – Eurosport 2
Duminică:
Ora 12:15 – Super-G feminin, Garmisch-Partenkirchen – Eurosport 2
Ora 14:30 – Super-G masculin, Kitzbuhel – Eurosport 1 & 1 HD
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47