Mikaela Shiffrin (Statele Unite ale Americii) și-a pus amprenta încă de la prima cursă în noul sezon al "Circului Alb", unul care cuprinde și Jocurile Olimpice Beijing 2022. De altfel, la aceste întreceri, sportiva intenționează să concureze la toate cele 5 probe individuale.
Noua stagiune a început în mod tradițional cu slalomul uriaș de la Soelden (Austria), iar Mikaela Shiffrin este cea care a și deschis prima manșă de concurs. Ea a înregistrat al doilea timp, fiind depășită cu 2 sutimi doar de Lara Gut-Behrami.
Schi Alpin
Elvețianul Marco Odermatt, demonstrație de forță la Soelden. Francezii au rămas în afara podiumului
24/10/2021 LA 14:55

Mikaela Shiffrin a obținut a 70-a victorie în Cupa Mondială la schi alpin

În manșa secundă, sportiva nr. 1 a Statelor Unite la schi alpin a "zburat" însă la Soelden, a dat dovadă de o formă incredibilă. Ea a depășit-o cu 1,30 secunde pe Petra Vlhova (Slovacia), care era lideră la momentul respectiv și a pus presiune pe pe Gut-Behrami. Elvețianca a coborât la rândul ei foarte bine, dar timpul a fost mai slab cu 0,14 sutimi. Așadar, americanca și-a trecut în cont a 70-a victorie all-time în Cupa Mondială.

Mikaela Shiffrin a câștigat slalomul uriaș de la Soelden, cursa de debut a sezonului Cupei Mondiale

Mikaela Shiffrin este campioana olimpică en-titre la slaom uriaș, iar după acest succes a încasat un premiu în valoare de 45.000 de franci elvețieni.
"Este important să începi acest sezon puternic, așa că sunt foarte fericită. Această cursă este atât de dificilă,mai ales că că suntem încă în octombrie. Astăzi a fost o zi una bună", a declarat Shiffrin după cursă.
Italianca Marta Bassino, campioana en-titre la această specialitate și învingătoare la Soelden anul trecut, a greșit în prima manșă și a ieșit din concurs. A doua rundă a Cupei Mondiale la feminin este slalomul uriaș paralel de la Zürs, Austria, programat pentru 13 noiembrie.
Până atunci vom avea însă și slalom uriaș masculin de la Soelden, mâine, de la ora 11:00. Cursa va fi pe Eurosport 1 și Eurosport Player.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Schi Alpin
Cine câștigă la Soelden? Marii favoriți pentru cursele de debut ale Cupei Mondiale la schi alpin
22/10/2021 LA 13:40
Schi Alpin
Tot ce trebuie să știi despre Cupa Mondială la schi alpin. Programul complet al sezonului 2021/22
21/10/2021 LA 15:53