St. Moritz găzduiește încă de marți noi probe feminine din Cupa Mondială de Schi Alpin. Pe lângă două competiții de slalom super uriaș (super-g) are loc și una de combinată alpină – prima a sezonului. Celebra stațiune elvețiană a fost în luna februarie gazda Campionatelor Mondiale de Schi Alpin Nicole Schmidhofer s-a impus în fața Tinei Weirather în proba de super-g, cu Lara Gut terminând pe poziția a treia.
Podiumul a fost format din aceleași schioare în singura astfel de probă desfășurată în acest sezon, cea de duminica trecută de la Lake Louise. Sportiva din Liechtenstein s-a impus, cu Gut și Schmidhofer completând primele poziții. Cele trei sunt printre favorite și în aceastăsăptămână, alături de sportive în mare formă ca Mikaela Shiffrin Cornelia Huetter și Viktoria Rebensburg, dar și de Lindsey Vonn, Sofia Goggia sau Tessa Worley. Proba de combinată alpină poate oferi mereu surprize, însă forma recentă a americancei Shiffrin o recomandă drept o candidată serioasă la victorie.
Marcel Hirscher este așteptat să iasă din nou la rampă în probele tehnice masculine programate sâmbătă și duminică la Val d’Isere. Austriacul, de șase ori consecutiv câștigător al globului mare de cristal, s-a impus în slalomul uriaș de la Beaver Creek săptămâna trecută, cu Henrik Kristoffersen clasat al doilea. În absența lui Felix Neureuther, câștigător în slalomul de la Levi din acest an dar accidentat apoi, cei doi se vor lupta cel mai probabil atât în slalomul uriaș de sâmbătă, cât și în slalomul de duminică.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
ACUM 3 ORE
Aceștia au fost în centrul atenției în stațiunea franceză și anul trecut, austriacul urcând pe podium în toate cele trei probe tehnice desfășurate atunci, în timp ce rivalul său s-a impus la slalom. Printre ceilalți candidați la locurile de pe podium se numără Ted Ligety, Alexis Pinturault, Dave Ryding, Mattias Hargin, Michael Matt sau Andre Myhrer.
Etapele din Cupa Mondială de Schi Alpin din acest weekend sunt transmise pe canalele Eurosport începând de vineri.
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
ACUM 13 ORE
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
16/01/2022 LA 15:44