Cupa Mondială de Schi Alpin se reia după o scurtă pauză cu noi etape tehnice programate pentru acest weekend, dar și cu etapa specială din nocturna de la Flachau marți.
Sâmbătă are loc prima probă, cea de slalom feminin de la Zagreb. Manșa 1 este programată pentru ora 14:00 și transmisă numai pe Eurosport Player, în timp ce manșa decisivă va începe la ora 17:00 atât pe Player cât și pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD. Petra Vlhova și Mikaela Shiffrin sunt așteptate să se dueleze din nou pentru victorie, slovaca fiind într-o formă de invidiat. Ea s-a impus în „City Event”-ul de slalom paralel de la Oslo în prima zi din an, învingând-o pe Shiffrin grație stilului său tehnic pe panta special amenajată. Vlhova a câștigat și slalomul uriaș de la Semmering și a secondat-o pe Shiffrin în slalomul din Austria de puțin. Wendy Holdener și Frida Hansdotter sunt așteptate să fie implicate în lupta pentru podium la rândul lor. Shiffrin a câștigat toate cele cinci probe clasice de slalom de până acum în acest sezon, Vlhova secondând-o de fiecare dată. Proba de la Zagreb se anunță palpitantă, americanca câștigând-o anul trecut.
Băieții intră în acțiune duminică în competiția similară masculină. Prima manșă se desfășoară la ora 13:00, urmând ca manșa a doua să aibă loc la 16:45, ambele fiind transmise pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD. Marcel Hirscher va fi marele favorit la victorie, însă austriacul trece printr-un moment mai delicat în Cupa Mondială. După ce a călcat o poartă pentru prima oară după 10 ani în proba de la Madonna di Campiglio în decembrie, Hirscher a fost învins de Dave Ryding în competiția specială eliminatorie de la Oslo, astfel încât va căuta să revină în forță la Zagreb. Avansul său din fruntea clasamentului probei și a celui general este liniștitor, însă pretendenți la victorie precum Henrik Kristoffersen, Michael Matt, Andre Myhrer, Marco Schwartz (câștigător la Oslo) sau Daniel Yule (câștigător la Madonna di Campiglio) vor avea șansa lor dacă Hirscher nu revine la forma care l-a consacrat. Austriacul va încerca să-și apere succesul de anul trecut de la Zagreb.
Kitzbühel
Kitzbühel | Aleksander Aamodt Kilde s-a impus într-una din cele mai provocatoare coborâri din lume
ACUM 8 ORE
Marți, fetele se deplasează la Flachau pentru una din cele mai spectaculoase probe tehnice ale sezonului. Slalomul feminin din localitatea austriacă nu trebuie ratat, iar Shiffrin și Vlhova vor fi cu siguranță din nou în centrul atenției pe Eurosport 1 și Eurosport 1 HD.
Program transmisiuni TV:
Sâmbătă, 5 ianuarie:
Ora 17:00 – Slalom feminin (manșa 2) – Zagreb – Eurosport 1 & 1 HD
Duminică, 6 ianuarie:
Ora 13:00 – Slalom masculin (manșa 1) – Zagreb – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 16:45 – Slalom masculin (manșa 2) – Zagreb – Eurosport 1 & 1 HD
Marți, 8 ianuarie:
Ora 18:45 – Slalom feminin (manșa 1) – Flachau – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 21:30 – Slalom feminin (manșa 2) – Flachau – Eurosport 1 & 1 HD
Toate probele Cupei Mondiale de Schi Alpin se pot urmări pe Eurosport Player.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47