Acțiunea va începe vineri în circuitul feminin. După ce cursele de la Soci au fost anulate din cauza vremii, Mikaela Shiffrin a devenit câștigătoare matematic a globului mare de cristal, iar americanca se întoarce în Cehia, la Špindlerův Mlýn, pe pârtia pe care a debutat în Cupa Mondială în urmă cu 8 ani. Shiffrin va participa la ambele probe programate – cele tehnice, de slalom uriaș și de slalom.
Dacă la cea de-a doua are globul mic de cristal asigurat, o victorie i-ar aduce globul și la proba de slalom uriaș. Numai Tessa Worley ar putea să o mai detroneze, franțuzoaica fiind una dintre potențialele câștigătoare, alături de Petra Vlhova, Federica Brignone, Ragnhild Mowinckel sau Viktoria Rebensburg.
În proba de slalom, Vlhova este principala rivală a lui Shiffrin, pentru victorie putând să se lupte și Wendy Holdener, Katharina Liensberger, sau suedezele Anna Swenn-Larsson și Frida Hansdotter. Ultima dintre ele și-a anunțat retragerea din activitate chiar în urmă cu câteva zile, Hansdotter renunțând la cariera de sportivă la finalul sezonului.
Beijing 2022
Un jamaican, calificat în premieră la Jocurile Olimpice de iarnă în proba de schi alpin
19/01/2022 LA 05:51
Tot de probe tehnice au parte și băieții în Slovenia. Cu globurile de cristal de la slalom și slalom uriaș adjudecate, Marcel Hirscher va ținti și câștigarea globului mare de cristal la Kranjska Gora. Henrik Kristoffersen a etalat o formă excelentă în ultima perioadă și va fi principalul adversar al austriacului în ambele probe. Alexis Pinturault este un alt sportiv de urmărit, atât el, cât și norvegianul, fiind medaliați cu aur la recentele Campionate Mondiale, și câștigând probele de combinată alpină și slalom uriaș de la Bansko chiar în fața lui Hirscher.
Thomas Fanara sau Zan Kranjec sunt așteptați să lupte pentru podium în proba de slalom uriaș la rândul lor, în timp ce Clement Noel, Michael Matt, Ramon Zenhausern și Daniel Yule pot emite pretenții la clasarea în primii trei la slalom.
Competițiile feminine se vor desfășura vineri și sâmbătă, în timp ce băieții vor concura sâmbătă și duminică.
Program transmisiuni TV:
Vineri, 8 martie 2019:
Ora 11:15 – Slalom uriaș feminin (manșa 1) - Špindlerův Mlýn – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 14:15 – Slalom uriaș feminin (manșa 2) - Špindlerův Mlýn – Eurosport 1 HD
Sâmbătă, 9 martie 2019:
Ora 10:15 – Slalom uriaș masculin (manșa 1) – Kranjska Gora – Eurosport 1 & 1 HD
Ora 11:30 – Slalom feminin (manșa 1) - Špindlerův Mlýn – Eurosport 1 HD
Ora 13:15 – Slalom uriaș masculin (manșa 2) – Kranjska Gora – Eurosport 1 HD
Ora 14:30 – Slalom feminin (manșa 2) - Špindlerův Mlýn – Eurosport 1 HD
Duminică, 10 martie 2019:
Ora 10:15 – Slalom masculin (manșa 1) – Kranjska Gora – Eurosport 2
Ora 13:15 – Slalom masculin (manșa 2) – Kranjska Gora – Eurosport 1 HD
Beijing 2022
Beijing 2022 | Federaţia Română de Schi Biatlon, fermă în cazul Ania Caill: Sportiva rămâne acasă
18/01/2022 LA 19:47
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
16/01/2022 LA 15:44