Chiar dacă era cotată cu șanse la ocuparea podiumului înaintea startului celei de-a doua etapă de schi alpin din Finlanda, slovaca Petra Vlhova a reușit să surprindă și să câștige duelul cu marea favorită din Statele Unite, Mikaela Shiffrin. Aceasta a terminat pe poziția secundă după ce la finalul primei manșe ocupase primul loc.
Ambele sportive au avut o coborâre bună în prima probă de slalom a sezonului,însă greșelile făcute de americancă au costat-o pe aceasta, care a terminat cu 10 sutimi de secundă întârziere față de slovacă. Wendy Holdener din Elveția, o altă favorită pentru ocuparea podiumului, nu a dezamăgit, ocupând locul al treilea la finalul celor două manșe de concurs.
De cealaltă parte, în proba masculină – prima din acest sezon după ce etapa de la Soelden a fost anulată din cauza vremii – a fost câștigată de germanul Felix Neureuther, care odată cu acest succes a obținut cea de-a 13-a victorie a carierei în Cupa Mondială de schi alpin.
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
IERI LA 15:44
Neureuther a arătat eleganță pe coborâre, câștigând bătălia cu favoritul principal la victorie, norvegianul Henrik Kristoffersen, care a terminat pe locul al doilea la capătul celor două manșe. Podiumul final după cele două manșe din Finlanda a fost completat de suedezul Mattias Hargin, care a fost ajutat de o manșă secundă extrem de rapidă.
În ciuda faptului că nu este refăcut în totalitate după o accidentare serioasă, Marcel Hirscher a participat la concurs, însă a obținut abia locul al 17-lea după o primă manșă în care terminase pe poziția a 4-a. Dezamăgitoare a fost, în final, și evoluția britanicului Dave Ryding. Acesta a abandonat în manșa secundă după ce se afla în postura ideală de a câștiga proba, evoluând impecabil timp de o manșă și jumătate.
Următoarele etape din sezonul Cupei Mondiale de schi alpin au loc pe 25 și 26 noiembrie, când fetele înfruntă probele de slalom și slalom uriaș la Killington, iar băieții concurează la slalom uriaș și coborâre la Lake Louise.
Altenmarkt/Zauchensee
Federica Brignone, victorie superbă în Super G-ul de la Zauchensee
IERI LA 13:02
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
15/01/2022 LA 15:28