Schi Alpin

Probele de la Soldeu pun punct Cupei Mondiale de Schi Alpin pe Eurosport

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Dominik Paris of Italy in action during the Audi FIS Alpine Ski World Cup Men's and Women's Downhill Training on March 12, 2019 in Soldeu Andorra.

Credit imagine: Getty Images

DeGetty Images
12/03/2019 la 17:30

Schiorii și schioarele își încheie sezonul la Soldeu între 13 și 17 martie, toată gama de probe – inclusiv cea pe echipe – fiind în prim-plan.

Finalul Cupelor Mondiale la sporturile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar schiul alpin și-a programat o ultimă întâlnire specială la Soldeu, în Andorra. Șapte din cele doisprezece globuri de cristal au fost adjudecate matematic, inclusiv cele două mari globuri cucerite – sau apărate, chiar – din nou de către Marcel Hirscher și Mikaela Shiffrin. Probele de viteză sunt cele asupra cărora încă planează incertitudinea, iar acestea deschid cele cinci zile de competiție din Pirinei.

Beat Feuz va încerca să-și apere titlul de cel mai bun coborâtor miercuri, el putând fi detronat doar de Dominik Paris în ierarhie. Avansul său, de 80 de puncte, ar trebui să fie suficient, dar italianul și-a demonstrat viteza în antrenamentele de marți, pe care le-a câștigat. Similar, în proba feminină Nicole Schimdhofer este aproape de a câștiga micul glob de cristal, doar un rezultat dezamăgitor și o victorie a Ramonei Siebenhofer putând răsturna situația din clasamentul Cupei Mondiale.

Schi Alpin

Succes important pentru schiul alpin românesc! Două medalii de aur la FIS Children Trophy 2020

14/02/2020 LA 12:14

Probele de super-g urmează joi, iar lupta în circuitul masculin este în mâinile lui Paris, care are un avans important în clasament. Patru alți schiori se pot lupta pentru câștigarea globului mic de cristal: Vincent Kriechmayr, Aleksander Aamodt Kilde, Kjetil Jansrud și Matthias Mayer. La feminin, Mikaela Shiffrin pornește drept favorită să câștige în premieră proba de super-g. Americanca a câștigat toate cele patru curse de acest tip la care a participat în acest sezon, inclusiv cea de la Campionatele Mondiale. Tina Weirather, Schmidhofer și Ragnhild Mowinckel sunt urmăritoarele sale în clasament, cea din urmă suferind un accident care îi pune sub semnul întrebării prezența la restul weekendului în antrenamentele coborârii.

Singurul alt glob mic de cristal pus în joc la Soldeu este cel de la slalomul uriaș feminin, care va avea loc duminică. Shiffrin are un avans de 97 de puncte în fața Petrei Vlhova în clasament, astfel încât slovaca are nevoie de succes și de un eventual abandon al americancei pentru a se impune la final de weekend.

Sâmbătă sunt programate probele de slalom uriaș masculin și slalom feminin, acolo unde Shiffrin și Vlhova sunt în prim-plan, alături de Hirscher și Henrik Kristoffersen. Norvegianul pare a fi omul momentului în schiul alpin, în timp ce austriacul proaspăt câștigător pentru a opta oară la rând a globului mare de cristal este ușor ieșit din formă.

Nu în ultimul rând, săptămâna de schi alpin propune și fascinanta probă pe echipe, care va avea loc vineri la Soldeu. Toate probele acestei ultime etape sunt transmise în direct pe canalele Eurosport și pe Eurosport Player.

Program TV:

Miercuri, 13 martie:

Ora 11:15 – Coborâre masculin – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 12:30 – Coborâre feminin – Eurosport 1 & 1 HD

Joi, 14 martie:

Ora 11:15 – Super-G feminin – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 12:30 – Super-G masculin – Eurosport 1 & 1 HD

Vineri, 15 martie:

Ora 13:00 – Proba pe echipe – Eurosport 2

Sâmbătă, 16 martie:

Ora 10:15 – Slalom uriaș masculin (manșa 1) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 11:15 – Slalom feminin (manșa 1) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 13:00 – Slalom uriaș masculin (manșa 2) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 14:00 – Slalom feminin (manșa 2) – Eurosport 2

Duminică, 17 martie:

Ora 10:15 – Slalom uriaș feminin (manșa 1) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 11:15 – Slalom masculin (manșa 1) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 13:30 – Slalom uriaș feminin (manșa 2) – Eurosport 1 & 1 HD

Ora 14:00 – Slalom masculin (manșa 2) – Eurosport 2

Schi Alpin

Jennifer Nagy Remetean a cucerit două medalii de aur la FIS Children Trophy 2020

14/02/2020 LA 11:39
Saalbach-Hinterglemm

Saalbach-Hinterglemm: Coborârea lui Dressen

13/02/2020 LA 12:45
Subiecte asemănătoare
Schi Alpin
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol