Noi probe tehnice îi așteaptă atât pe băieți, cât și pe fete, în Cupa Mondială de Schi Alpin, care se reia în acest weekend după trei săptămâni de pauză, la Levi, în Finlanda. Sâmbătă va avea loc proba de slalom feminin, urmând ca băieții să intre în concurs duminică în aceeași specialitate.
Mikaela Shiffrin a urcat doar pe a treia treaptă a podiumului din slalomul uriaș de la Solden în deschiderea sezonului, dar este în continuare mare favorită în proba pe care o domină din 2013 încoace – cea de slalom. Americanca a câștigat competiția în 2013 și 2016 în timp ce anul trecut a fost învinsă de Petra Vlhova, terminând pe locul secund. Vlhova este una dintre contracandidatele principale la victorie și în acest an, alături de alte nume precum cele al campioanei olimpice Frida Hansdotter și al vicecampioanei olimpice Wendy Holdener.
Proba masculină va fi cea care îl va aduce din nou în prim-plan pe austriacul Marcel Hirscher. De șapte ori consecutiv cel mai bun schior al lumii, acesta intră drept mare favorit și în sezonul 2018/2019, care pentru băieți începe la Levi după ce proba de la Solden a fost reprogramată din cauza vremii neprielnice. Duelul său din probele tehnice cu Henrik Kristoffersen este așteptat să continue, în timp ce Michael Matt sau Andre Myhrer au și ei podiumul în vizor la Levi. Alături de ei se va afla și Felix Neureuther, care revine după accidentarea care l-a ținut departe de pistă pentru mare parte din sezonul trecut. Germanul s-a impus în proba de anul trecut din Finlanda.
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
ACUM 19 ORE
Proba feminină de slalom este transmisă în direct sâmbătă la orele 11:15 (prima manșă) și 13:15 (mașna secundă) pe Eurosport 1 HD, în timp ce proba masculină de slalom este în direct duminică, la aceleași ore, tot pe Eurosport 1 HD.
Schi Alpin
Lara Gut-Behrami, victorie în coborârea de la Zauchensee
ACUM O ZI
Wengen
Cele mai bune trei coborâri de la Wengen. Norvegianul Aleksander Kilde Aamodt, învingătorul zilei
IERI LA 14:49