Patru probe au fost programate în weekendul plin de schi alpin de pe continentul american, iar o americancă a fost în prim-plan. Deținătoarea marelui glob de cristal, Shiffrin, a dominat slalomul de la Killington, câștigând ambele manșe de concurs într-o manieră entuziasmantă. Pornită cu un avans clar pe a doua coborâre, ea a reușit să o devanseze pe câștigătoarea primei etape, Petra Vlhova. Slovaca a încheiat a doua și se află la egalitate de puncte cu Shiffrin în clasamentul mondial al probei în acest debut de sezon. Pe poziția a treia s-a clasat duminică Bernadette Shild.
Cu o zi înainte, Viktoria Rebensburg a fost de neoprit în proba de slalom uriaș. Schioarea germană s-a impus astfel pentru a doua oară la rând în acest sezon, terminând cele două mașnse cu un timp cumulat mai bun decât însuși Shiffrin. Americanca se află în fruntea clasamentului general al Cupei Mondiale, în timp ce cu două victorii din două curse, Rebensburg conduce proba de slalom uriaș. Manuela Molgg a completat podiumul la Killington, egalându-și performanța de la Solden din octombrie.
Peste granița americano-canadiană, la Lake Louise, Beat Feuz a fost victorios în prima probă de viteză a calendarului masculin. Elvețianul, campion mondial în acest an, i-a învins pe Matthias Mayer și Aksel Lund Svindal. Acesta din urmă a revenit pe schiuri într-o competiție de coborâre după aproape un an de pauză, iar clasarea pe podium îi este bine-venită.
Cortina d'Ampezzo
Elena Curtoni, prima victorie a sezonului! Italianca s-a impus Super G-ul de la Cortina d'Ampezzo
ACUM 13 ORE
Un alt norvegian, Kjetil Jansrud, s-a impus în proba de super-g de duminică. Deținătorul micului glob de cristal de sezonul trecut, Jansrud a câștigat competiția din Canada după ce a ocupat și poziția a 5-a în proba de coborâre, astfel încât a trecut la conducerea clasamentului general după trei curse. Max Franz și Hannes Reichelt au mai urcat pe podiumul probei de super-g, în timp ce Svindal a reușit să obțină un loc 5 care îl propulsează pe 3 în clasamentul general, în urma lui Jansrud și Feuz.
Românul Ioan Valeriu Achiriloaie a participat cu succes la ambele probe desfășurate la Lake Louise, reușind să încheie primele sale etape ale acestui sezon de Cupă Mondială.
Competițiile din schiul alpin continuă pe 1-3 decembrie, când Lake Louise găzduiește două probe de coborâre și una de super-g în calendarul fetelor. Băieții se deplasează în aceeași perioadă la Beaver Creek pentru o coborâre, un super-g și un slalom uriaș.
Kitzbühel
Elvețienii au dominat coborârea de la Kitzbuhel! Beat Feuz s-a impus în fața lui Marco Odermatt
ACUM 14 ORE
Cortina d'Ampezzo
Sofia Goggia, căzătură oribilă la Cortina D'Ampezzo! Reacția adversarelor a vorbit de la sine
ACUM 15 ORE