Pregătirile pentru deschiderea sezonului 2017/18 a Cupei Mondiale de Schi Alpin au ajuns la final, iar sâmbătă, 28, și duminică, 29 octombrie, sunt programate manșele probelor de slalom uriaș.
Această Cupă Mondială care va lua startul la Sölden se va încheia la Åre, în Suedia, pe 18 martie 2018. Sezonul Cupei Mondiale va fi întrerupt de Jocurile Olimpice 2018, care vor avea loc între 9 și 25 februarie la Pyeongchang, (Korea de Sud).
Campioana de anul trecut, franțuzoaica Tessa Worley va încerca să-și apere titlul la slalom uriaș, în timp ce elvețianca Lara Gut, Eva-Maria Brem sau Anna Veith – ambele din Austria – lipsesc din cauza accidentărilor suferite în pre-sezon.
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
ACUM 10 ORE
Printre favoritele care ar putea obține podiumul în această primă etapă se mai numără Mikaela Shiffrin și Sofia Goggia.
Și în proba masculină sunt absențe de marcă. Campionul de anul trecut, Marcel Hirscher și conaționalul său Philipp Schörghofer sunt absenți de la Solden din cauza unor accidentări.
Astfel, favoriții în proba de slalom uriaș masculin, rămân francezii Alexis Pinturault și Mathieu Faivre, germanul Felix Neureuther sau Henrik Kristoffersen din Norvegia.
Directorul de cursă în proba feminină, Atle Skaardal spunea că ghețarul Rettenbach este în una dintre cele mai bune condiții pe care le-a văzut în ultimii ani, dezvăluind că “un număr de echipe a avut șansa să se antreneze pe coborâre weekendul trecut, după care acestora li s-a interzis să mai schieze din cauza regulilor de dinaintea competiției.”
Fii alături de Eurosport în prima etapă din Cupa Mondială de Schi Alpin, care deschide oficial sezonul sporturilor de iarnă pe 28 octombrie.
Altenmarkt/Zauchensee
Federica Brignone, victorie superbă în Super G-ul de la Zauchensee
ACUM 12 ORE
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
IERI LA 15:28