După ce în proba feminină de ieri am avut parte de o surpriză, prin victoria slovenei Andreja Slokar, proba masculină a slalomului paralel de la Lech / Zuers a oferit de asemenea un rezultat neașteptat.
Austriecii au dominat sesiunea de calificări, 4 sportivi calificându-se în optimi, Dominik Raschner fiind cel mai rapid. Acesta a avut un parcurs perfect până în finală, unde a dat peste conaționalul Christian Hirschbuehl, care a fost abia al 15-lea în calificări.

Christian Hirschbuehl, prima victorie din carieră în Cupa Mondială

Lake Louise, AB
Coborâre Lake Louise | Căzătură periculoasă a americancei Wilkinson
ACUM O ZI
Hirschbuehl a reușit să treacă în semifinale de mult mai consacratul Henrik Kristoffersen, pe care l-a devansat cu 18 sutimi de secundă. Norvegianul nu a reușit să obțină nici măcar locul 3, pierzând în finala mică împotriva conaționalului Atle Lie Mcgrath.
Duelul pentru locul 1 a fost palpitant și în cele din urmă câștigat de Hirschbuehl, care l-a întrecut pe Raschner cu doar 7 sutimi după cele 2 manșe disputate.
Așadar, Hirschbuehl a obținut victoria carierei, prima în Cupa Mondială de schi alpin. De menționat totuși că victoria austriacului a putut fi posibilă și în conmtextul în care mari specialiști ai slalomului fie nu s-au prezentat (Marco Odermatt, cel care a câștigat la Soelden), fie nu s-au calificat în faza eliminatorie (Victor Muffat Jeandet sau Gino Caviezel).
Cupa Mondială de schi alpin va continua în week-end-ul următor (20-21 noiembrie) cu 2 etape de slalom la feminin, la Levi (Finlanda). Băieții vor reveni pe pârtie între 23 și 28 noiembrie, când vor concura la Lake Louis (Canada), în probele de coborâre și Super G.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Beaver Creek, CO
Aleksander Aamodt Kilde, victorie și în coborârea de la Beaver Creek
IERI LA 20:23
Lake Louise, AB
Cupa Mondială de schi alpin | Sofia Goggia a câştigat proba de coborâre de la Lake Louise
IERI LA 11:44