Italia este gazda unui program fierbinte în Cupa Mondială de schi alpin la masculin, până la finalul anului fiind programate nu mai puțin de 8 probe, în patru stațiuni: Val Gardena, Alta Badia, Madonna di Campiglio și Bormio.
Prima cursă a avut loc azi, la Val Gardena, unde a fost programat al treilea Super-G al sezonului. Iar cel mai bun timp a fost stabilit de norvegianul Aleksander Aamodt Kilde (Norvegia) - 1:25:91. Schiorul nordic i-a devansat pe austriecii Matthias Mayer și Vincent Kriechmayr.

Val Gardena : Aleksander Aamodt Kilde s-a impus la Super G

Val Gardena
Val Gardena : Căzătură spectaculoasă a lui Naralocnik la Super G
18/12/2021 LA 09:31

Aleksander Aamodt Kilde a câștigat ultimele trei curse la Val Gardena

Proba de Super G de la Val Gardena a devenit o "afacere" norvegiană în ultimii ani, vikingii având acum 8 victorii în ultimele 10 curse aici. Înainte de Aleksander Aamodt Kilde au câștigat Aksel Lund Svindal și Kjetil Jansrud.
Campionul de azi are acum trei victorii consecutive la Val Gardena, după ce în ediția trecută s-a impus la Super G și coborâre. Aamodt Kilde are șansa de a face dubla sâmbătă, când este programată și cursa de coborâre. Norvegianul a mai legat două succese în acest sezon la Beaver Creek (Statele Unite), când s-a impus de asemenea într-un Super G și o coborâre.
Marco Odermatt (Elveția) și-a păstrat șefia în Cupa Mondială, având un total de 453 de puncte. Matthias Mayer – 390 de puncte și Aamodt Kilde – 329 puncte îl urmează în clasament.
Val Gardena
Val Gardena : Aleksander Aamodt Kilde s-a impus la Super G
17/12/2021 LA 14:34
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
ACUM 18 ORE