Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Norvegianul Aleksander Aamodt Kilde și-a continuat dominația la Val Gardena

Andrei Nicolae

Publicat 17/12/2021 la 17:58 GMT+2

Aleksander Aamodt Kilde a câștigat azi a treia cursă consecutivă desfășurată în stațiunea italiană Val Garderna, în Cupa Mondială de schi, după ce a stabilit cel mai bun timp în proba de Super G.

Aleksander Aamodt Kilde during Super G Val Gardena 2021/2022

Credit imagine: Getty Images

Italia este gazda unui program fierbinte în Cupa Mondială de schi alpin la masculin, până la finalul anului fiind programate nu mai puțin de 8 probe, în patru stațiuni: Val Gardena, Alta Badia, Madonna di Campiglio și Bormio.
Prima cursă a avut loc azi, la Val Gardena, unde a fost programat al treilea Super-G al sezonului. Iar cel mai bun timp a fost stabilit de norvegianul Aleksander Aamodt Kilde (Norvegia) - 1:25:91. Schiorul nordic i-a devansat pe austriecii Matthias Mayer și Vincent Kriechmayr.
picture

Val Gardena : Aleksander Aamodt Kilde s-a impus la Super G

Aleksander Aamodt Kilde a câștigat ultimele trei curse la Val Gardena

Proba de Super G de la Val Gardena a devenit o "afacere" norvegiană în ultimii ani, vikingii având acum 8 victorii în ultimele 10 curse aici. Înainte de Aleksander Aamodt Kilde au câștigat Aksel Lund Svindal și Kjetil Jansrud.
Campionul de azi are acum trei victorii consecutive la Val Gardena, după ce în ediția trecută s-a impus la Super G și coborâre. Aamodt Kilde are șansa de a face dubla sâmbătă, când este programată și cursa de coborâre. Norvegianul a mai legat două succese în acest sezon la Beaver Creek (Statele Unite), când s-a impus de asemenea într-un Super G și o coborâre.
Marco Odermatt (Elveția) și-a păstrat șefia în Cupa Mondială, având un total de 453 de puncte. Matthias Mayer – 390 de puncte și Aamodt Kilde – 329 puncte îl urmează în clasament.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo