Din două probe de slalom super uriaș și una de combinată alpină, fetele au reușit să înceheie una singură de super uriaș la St. Moritz. Din păcate condițiile meteo au fost neprielnice și au împiedicat derularea celorlalte două. Manșele combinatei alpine de vineri au fost inversate în speranța că vremea se va ameliora, manșa de slalom fiind câștigată de nimeni alta decât Mikaela Shiffrin, lidera Cupei Mondiale. Ulterior însă, niciuna dintre sportive nu a avut ocazia să evolueze în proba secundă – inițial amânată pentru sâmbătă și apoi pentru duminică.
Proba de slalom super uriaș de sâmbătă a fost astfel singura care s-a desfășurat în integritate, iar stațiunea elvețiană a fost răsfățată cu un podium în întregime ocupat de concurente din echipa Elveției. Jasmine Flury a fost surprinzătoarea câștigătoare, ea afându-se la prima victorie în Cupa Mondială la vârsta de 24 de ani. Compatrioata elvețiană Michelle Gisin a încheiat cu al doilea cel mai bun timp, în timp ce Tina Weirather – care se antrenează cu echipa Elveției deși reprezintă Liechtenstein-ul – a ocupat poziția a treia pe podiu.
Weirather conduce în clasamentul probei în Cupa Mondială, cu 160 de puncte după două curse, fiind urmată chiar de Flury și Gisin, care au 136, respectiv 98 de puncte. În clasamentul general al Cupei Mondiale lideră este în continuare Shiffrin. Americanca are un avans consistent în fața Viktoriei Rebensburg – 521 de puncte față de cele 376 ale germanei – iar locul al treilea este ocupat de Weirather, cu 294 de puncte.
Wengen
Victorie ireală la Wengen. Lucas Braathen s-a impus la slalom, după ce a terminat pe 29 manşa întâi
IERI LA 15:44
De vreme neprielnică au avut parte și băieții în probele de la Val d’Isere de-a lungul weekendului. Cu probe tehnice programate sâmbătă și duminică, francezii au putut să-și încurajeze un număr de concurenți locali la sosire, iar unul dintre ei le-a adus marea bucurie – o victorie – în proba de slalom uriaș.
E vorba despre Alexis Pinturault, care a ajuns la cota 20 în ce privește victoriile din Cupa Mondială. Francezul a coborât excelent în manșa a doua a cursei pentru a-i surclasa pe Marcel Hirscher și pe Stefan Luitz, cei doi schiori care conduceau după prima coborâre. Aceștia au ocupat celelalte locuri pe podium la final, iar în clasamentul probei din Cupa Mondială Hirscher conduce, cu 160 de puncte acumulate. Luitz îl secondează la numai 20 de puncte, în timp ce Henrik Kristoffersen e al treilea, cu 125 de puncte.
Duminică, Hirscher și-a luat revanșa, câștigând proba de slalom într-o manieră impresionantă. Abia al 8-lea după prima manșă, austriacul a forțat în a doua coborâre a zilei, care a avut loc pe o ninsoare abundentă. Niciunul dintre cei șapte schiori ce au plecat pe traseu cu avantaj nu au reușit să și-l mențină, astfel încât Hirscher a înregistrat a doua sa victorie în acest sezon. Doi scandinavi au completat podiumul, cu norvegianul Kristoffersen al doilea și suedezul Andre Myhrer al treilea.
Constanța lui Kristoffersen îl plasează pe primul loc al clasamentului probei în Cupa Mondială cu 160 de puncte. Hirscher are 114 puncte și se află pe locul doi, în timp ce victoria din prima astfel de cursă a lui Felix Neureuther îi aduce momentan locul trei, însă germanul va rata mare parte din sezon din cauza accidentării suferite.
În clasamentul general al Cupei Mondiale conduce același Kristoffersen, care se află într-o luptă strânsă cu rivalul Hirscher. Diferența dintre cei doi este de doar 11 puncte după opt curse desfășurate. Specialiștii probelor de viteză, Kjetil Jansrud și Aksel Lund Svindal se află pe pozițiile 3 și 4.
Altenmarkt/Zauchensee
Federica Brignone, victorie superbă în Super G-ul de la Zauchensee
IERI LA 13:02
Wengen
Austriacul Vincent Kriechmayr a câștigat a doua coborâre de la Wengen, din acest weekend
15/01/2022 LA 15:28