Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mikaela Shiffrin, foarte aproape de titlul mondial la Super G! Italia domină schiul feminin

Bianca Dumitru

Actualizat 08/02/2023 la 15:06 GMT+2

Sportivele din Italia strălucesc la Campionatele Mondiale de schi de la Courchevel-Meribel. Marta Bassino s-a impus la Super G, terminând înaintea Mikaelei Shiffrin, care a cucerit argintul.

La gioia di Marta Bassino, Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Delegația Italiei a sosit cu ambiții uriașe la ediția din acest an Campionatele Mondiale de schi de la Courchevel-Meribel. După aurul cucerit de Federica Brignone la combinată, Marta Bassino a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului la Super G, la capătul unei curse memorabile.
picture

Marta Bassino, aur la Super G

Italianca a cucerit, astfel, al doilea său titlu mondial, după aurul adjudecat în 2021 la slalom paralel. În acest an, Bassino a învins-o la Meribel pe Mikaela Shiffrin, care a câștigat argintul, terminând cursa cu o întârziere de 0,11 secunde.
picture

Mikaela Shiffrin, argint la Super G

Podiumul a fost completat de Cornelia Hutter și Kajsa Vickhoff Lie, care au încheiat la egalitate, cu 0,33 de secunde în urma lui Bassino.
Titlul mondial cucerit de Marta Bassino este al treilea al Italiei la Super G, după cele adjudecate de Isolde Kostner în Sierra Nevada 1996 și Sestriere 1997.
În plus, este al 24-a titlu mondial cucerit de sportivii italieni la schi alpin, 9 dintre acestea fiind câștigate la feminin, iar restul la masculin.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo