Învingătoare la mass start, ieri, Jacobsen a condus finala feminină de sprint, dar pe final energia consumată nu i-a permis să câștige. A fost depășită de Anamarija Lampic, care nu și-a ascuns emoția pentru succes.
"Mă simt incredibil, e prima oară când concurez aici. Mi-am pus în plan să fiu poziționată cât mai bine, să stau aproape de cele din frunte, și să sprintez încă de pe ultima urcare până la final. Mi-a ieșit", a spus Lampic la final.
Podiumul a fost completat surprinzător de sportiva din SUA Jessie Diggins, în timp ce liderele Turului de schi, Therese Johaug și Ingvild Flugstad Oestberg au avut noroc că principala urmăritoare, rusoaica, Natalia Nepryaeva, a căzut chiar la începutul finalei. Aceasta s-a agățat de unul dintre schiurile lui Jacobsen și a pierdut orice șansă pentru un podium.
Lahti
Imagini incredibile: Bolshunov și-a luat la bătaie rivalul când și-a dat seama că nu îl poate depăși
24/01/2021 LA 15:03

Anamarija Lampic, victorie la sprint în Turul de schi

Klaebo, sprint fantastic la masculin

În finala masculină de sprint, Johannes Klaebo nu a avut rival. Acesta a atacat pe final, întocmai ca Anamija Lampic și s-a impus spectaculos.
Ritmul cursei a fost dictat de liderul din Turul de schi, Alexander Bolshunov, care a fost ajutat și de compatriotul său, Sergey Ustiugov. Rușii au încercat să îl închidă pe Klaebo, dar acesta a reușit să își facă loc, iar sprintul său a fost unul devastator.

Klaebo, victorie la sprint în Turul de schi

Schi Fond
Therese Johaug, succes în cursa de mass start de la Val di Fiemme. Nordica a câștigat Turul de Schi
05/01/2020 LA 14:18
Schi Fond
Val di Fiemme : Johaug s-a impus în cursa cu start în bloc
05/01/2020 LA 12:56