Învingătoare la mass start, ieri, Jacobsen a condus finala feminină de sprint, dar pe final energia consumată nu i-a permis să câștige. A fost depășită de Anamarija Lampic, care nu și-a ascuns emoția pentru succes.
"Mă simt incredibil, e prima oară când concurez aici. Mi-am pus în plan să fiu poziționată cât mai bine, să stau aproape de cele din frunte, și să sprintez încă de pe ultima urcare până la final. Mi-a ieșit", a spus Lampic la final.
Podiumul a fost completat surprinzător de sportiva din SUA Jessie Diggins, în timp ce liderele Turului de schi, Therese Johaug și Ingvild Flugstad Oestberg au avut noroc că principala urmăritoare, rusoaica, Natalia Nepryaeva, a căzut chiar la începutul finalei. Aceasta s-a agățat de unul dintre schiurile lui Jacobsen și a pierdut orice șansă pentru un podium.
World Cup 2021-2022
Schiorii din Rusia şi Belarus nu vor putea participa la etapele de Cupă Mondială din Norvegia
01/03/2022 LA 13:04

Anamarija Lampic, victorie la sprint în Turul de schi

Klaebo, sprint fantastic la masculin

În finala masculină de sprint, Johannes Klaebo nu a avut rival. Acesta a atacat pe final, întocmai ca Anamija Lampic și s-a impus spectaculos.
Ritmul cursei a fost dictat de liderul din Turul de schi, Alexander Bolshunov, care a fost ajutat și de compatriotul său, Sergey Ustiugov. Rușii au încercat să îl închidă pe Klaebo, dar acesta a reușit să își facă loc, iar sprintul său a fost unul devastator.

Klaebo, victorie la sprint în Turul de schi

Beijing 2022
Beijing 2022 : Highlights - Women's 30km Mass Start
20/02/2022 LA 06:12
Beijing 2022
Cross Country Skiing Men's Mass Start - Beijing 2022 - Rezumate de la Olimpiadă
19/02/2022 LA 12:03