Tour de Ski s-a mutat dupăprimele două etape la Lenzerheide (Elveția) în Germania, la Oberstdorf, pentru următoarele două curse, cele de 15 kilometri mass-start (start în bloc) în stilul liber și sprint în stilul clasic. Prima s-a desfășurat azi, iar norvegianul Johannes Klaebo a fost imbatabil!
După ce s-a impus la sprint în Elveția, nordicul a făcut o cursă tactică foarte bună și a forțat pe final, când și-a învins destul de clar adversarii. Doar trei oameni au reușit sățină aproape de Klaebo până la final, Alexander Bolshunov (Rusia), Sjur Roethe (Norvegia) și surprinzătorul Andrew Musgrave (Marea Britanie), toți veniți până în 10 secunde întârziere. Toți ceilalți au venit cu o întâziere de la 23 de secunde în sus.

Johannes Klaebo zburdă în Tour de Ski. A câștigat și proba de mass-start de la Oberstdorf

Tour de Ski
Tour de Ski: Johannes Klaebo și-a surclasat adversarii. Sjur Roethe a câștigat ultima probă
04/01/2022 LA 16:12

Johannes Klaebo, lider detașat în Tour de Ski

În grupul oamenilor importanți s-a aflat și românul Paul Pepene, care a venit pe locul 41, la un minut și 4 secunde întârziere de câștigător. Fondistul român a venit în fața unor sportivi mult mai bine cotați, precum norvegienii Erik Valnes și Harald Amundsen, rușii Alexander Terentev și Artem Maltsev.
Petrică Hogiu, al doilea român din cursă, a ocupat locul 74, având o întârziere de 3:24.
Revenind la Johannes Klaebo, acesta a demonstrat că se poate face diferența și pe coborâre. El s-a desprins de plutonul fruntaș pe ultima coborâre din traseu.
Acum, norvegianul și-a mărit avansul în Tour de Ski după trei curse, având un avans de 45 de secunde față de Pal Golberg (Norvegia) și 47 de secunde față de Alexander Bolshunov.
Tour de Ski
Natalya Nepryaeva a scris istorie în Turul de Schi. Heidi Weng s-a impus în cursa de 10 kilometri
04/01/2022 LA 11:43
Tour de Ski
Tour de Ski | Johannes Klaebo, invincibil și în proba de 15 km mass-start clasic la Val di Fiemme
03/01/2022 LA 16:17