La Lienz, la finalul lui 2019, Shiffrin a demonstrat încă o dată că e cea mai bună schioare din lume în proba de slalom, câștigând a 6-a etapă la rând. De altfel, americanca nu mai pierduse o cursă în proba ei favorită de la începutul lui 2019, când Vlhova o învingea, la Flachau.
Sâmbătă, la Zagreb, tot slovaca a fost cea care a învins-o pe Mikaela. După o primă manșă perfectă, în care a înregistrat un timp excelent - 57,25 secunde, Vlhova a beneficiat și de o greșeală necaracteristică a lui Shiffrin. Aceasta a avut o întârziere de peste o secundă după prima manșă și în zadar a mers perfect în cea de-a doua.
În final, Vlhova a avut un timp de 1:57.98, cu 1,31 de secunde mai bine decât a doua clasată, Shiffrin.
Schi
Cea mai bună schioare a României n-a fost pusă pe lista pentru CM. Ministrul Novak a intervenit
27/01/2021 LA 17:12
"Nu știu ce să spun. M-am simțit perfect încă de dimineață și am reușit două manșe excelente, fără greșeală. E o victorie mare, mai ales că la Zagreb mă cam obișnuisem să vin doar pe locul doi. Știam că Mikky va forța mult în manșa a doua și a trebuit să merg foarte tare, chiar dacă aveam avans. Am riscat mult și într-un final am câștigat", a spus Vlhova la final.

Petra Vlhova, victorie la Zagreb

Cu această victorie, slovaca o secondează pe Shiffrin atât în clasamentul la slalom, cât și în Cupa Mondială, în lupta pentru Marele Glob de Cristal. Avansul sportivei din SUA e consistent, însă, și doar niște prestații fantastice din partea lui Vlhova, în următoarele curse, ar putea să redeschidă lupta pentru locul întâi. Următoarea ocazie o va avea la Flachau, peste 10 zile.
Schi
Johanna Bassani a încetat din viață, la doar 18 ani! Varianta vehiculată privind moartea sa
12/05/2020 LA 13:35
Schi
Furio Lescarini, un fost schior italian, găsit decedat în locuința sa
25/04/2020 LA 11:51