"În momentul în care totul s-a oprit, eu mai aveam nevoie să particip la o competiţie pentru a primi confirmarea. Eram teoretic calificată, dar aveam nevoie să fiu confirmată. Ei bine, acea competiţie nu a mai avut loc. A fost reprogramată pentru martie anul viitor.
Acea competiţie îmi va confirma participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo şi faptul că am ales bine să merg pe acest drum cu oprire la Jocurile Olimpice, la a cincea ediţie pentru mine", a declarat Brânză pentru LookSport.

Ana Maria Brânză, emoții mari înainte de Jocurile Olimpice

Scrimă
#SăptămânaCampioanelor Ana Maria Brânză – eroina cu spada la purtător din sportul românesc
04/03/2021 LA 09:39
"Cred că o să plâng şi o să plâng pe bune, pentru vârsta nu mă mai ajută, sinceri să fim. Deşi îmi place să glumesc că Paris 2024 nu e chiar atât de departe. Mi-aş dori să avem ocazia... Sunt mulţi sportivi în situaţia mea, care sunt fix pe ultima sută de metri a carierei.
Şi cred că ar fi nedrept, deşi nu poţi să acuzi pe nimeni, să ni se întâmple acest lucru. Eventual, o să mă iau de mână cu Marian Drăgulescu şi vom face noi o competiţie a noastră. Acolo ne putem retrage în glorie, vom fi singurii participanţi şi vom primi aurul amândoi. Am auzit că organizatorii, cât şi Comitetul Olimpic Internaţional, au spus că vor să organizeze Jocurile anul viitor, indiferent ce se va întâmpla", a adăugat ea.
Ana Maria Brânză a fost desemnată de trei ori cea mai bună spadasină din lume (2009, 2009 și 2013) și are în palmares 20 de medalii la campionatele europene și mondiale, precum și medalie de aur la Jocurile Olimpice din 2016 de la Rio.
Scrimă
#DORdeSPORT Ultima viață curmată pe planșă: cum a schimbat scrima moartea lui Vladimir Smirnov
27/07/2020 LA 15:14
Scrimă
#DORdeSPORT Laura Badea, performanță unică: degetul dat peste cap, șocul de la 0-6 și-o îmbrățișare
22/07/2020 LA 10:50