Fosta scrimeră Ana-Maria Popescu, retrasă din activitate la finalul anului trecut, s-a alăturat echipei de conducere a Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi a devenit noul consilier al preşedintelui Mihai Covaliu, informează, marţi, COSR, într-un comunicat publicat pe un site de socializare, scrie Agerpres.
"De 8 martie Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a făcut un transfer de marcă! Ana-Maria Branza Official a intrat oficial în echipa noastră. Împreună ne unim eforturile şi sprijinim fiecare membru al Team Romania, pentru că noi încurajăm excelenţa şi punem spiritul de echipă în slujba celor care fac performanţă. Team Romania este Echipa pentru care Ana a luptat cu toată fiinţa ei la cinci ediţii de Jocuri, de la prima participare olimpică Atena 2004 şi până la Tokyo 2020. Ştim că împreună puterea noastră creşte, ne unesc aceleaşi valori, avem aceleaşi ambiţii şi credem în aceleaşi principii", se arată pe pagina oficială de Facebook a COSR.
CITEȘTE ȘI:
Scrimă
Asalt spre eternitate! S-a stins din viață o mare personalitate
06/04/2022 LA 20:32

Ana Maria Popescu este consilierul președintelui COSR, Mihai Covaliu

"Bine ai venit, Ana! Ştim că îţi plac provocările, adori competiţia, lumea olimpică o cunoşti de mult. Suntem siguri că din noua poziţie de consilier al preşedintelui Mihai Covaliu vei fi şi mai aproape de sportivi şi antrenori, de cei care conduc mişcarea olimpică, de partenerii noştri. Team Romania e mândră de campionii săi", se mai precizează în comunicat.
Pe 9 decembrie 2021, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, i-a propus Anei-Maria Popescu să se alăture echipei de conducere a COSR, aceasta solicitând însă un timp de gândire. Scrimera română Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică la Tokyo, şi-a anunţat, la 7 decembrie 2021, retragerea din activitate, ea precizând că nu mai are motivaţie să mai continue după o carieră de 20 de ani. Ultima sa competiţie a fost Cupa Mondială de spadă de la Dubai, acolo unde a câştigat medalia de argint.
În vârstă de 37 de ani, Ana-Maria Brânză Popescu a fost aleasă la sfârşitul lunii noiembrie de Federaţia Internaţională de Scrimă cea mai bună spadasină a lumii pentru a cincea oară, stabilind astfel un record. Ea a primit acest titlu în sezoanele 2007-2008, 2008-2009, 2012-2013, 2019-2020 şi 2020-2021. Ana-Maria Popescu are în palmares 3 medalii olimpice (una de aur şi două de argint), 7 mondiale (2-2-3) şi 13 europene (7-4-2), alături de numeroase Cupe Mondiale câştigate, ea fiind cea mai titrată scrimeră din România.
Scrimă
Argint pentru România! Echipa masculină de sabie juniori, medaliată cu argint la Mondiale
04/04/2022 LA 17:14
Scrimă
"E de neprețuit" Campioana olimpică Olga Kharlan, ajutată de COSR să-și evacueze familia din Ucrain
07/03/2022 LA 16:06